Vízlágyító társasházakba

2016-04-05 08:01:18 | Módosítva: 2016-04-05 08:06:04

A BWT vízlágyító készülékcsaládjának legnagyobb tagja ivó-, hűtő-, légkondicionáló és fűtővíz lágyításához, illetve részleges lágyításához alkalmas kereskedelmi, ipari és lakóépületekben egyaránt. Ezt a kompakt vízlágyító berendezést elsősorban szállodák, társasházak (3-6 lakás) vagy irodaházak számára tervezték, amelyekben higiénikus és biztonságos ivóvízre van szükség. Kapacitása 36-360 mx nk°.


Kisebb társasházak számára optimális vízlágyító berendezés

A Rondomat Duo vízlágyító berendezések működése az ioncsere elvén alapul. A berendezés üzemi átfolyási teljesítményét egy érzékeny elektronikus vezérlő egység szabályozza, melybe beépítettek a termelt lágy víz mennyiségét mérő órát is. A vízlágyító oszlop regenerálása automatikusan megkezdődik a lágyvíz-ellátás biztosításához. Ugyanakkor a működésben levő gyantatartó oszlop kemény víz-kimeneténél felszerelt membránszelep a másik kinyitásakor zár. Az első gyantatartó oszlop működése alatt a második oszlop regenerálást végez, ami folyamatos lágyvíz-ellátást biztosít. Az ingaüzemű működés a víz rövidebb pangási idejét eredményezi.

A kemény víz a gyantatartó oszlopban felülről lefelé haladva áramlik át a Na+ ionokkal telített gyantaágyon. Az ioncserélő gyanta a vízkeménységet okozó kalcium- és magnéziumionokat kivonja, és a vízben oldható nátriumionokra cseréli. A gyantatöltet lemerülésekor automatikusan elindítja a regenerálást, s azt újra Na+ ionokkal telíti (gyantaágy regenerálása). Az ingaüzemű működésnek köszönhetően a víz jóval rövidebb ideig pang a rendszerben.

Korábban 400-500 m3 x nk° kapacitású berendezésre volt szükség 6 m3/h térfogatáram és az előírt 0,1 nk° minőségű lágy víz eléréséhez. A Rondomat Duo 6 típussal – a termékcsalád harmadik legnagyobb berendezésével – biztosítható ez a térfogatáram, 250 m3 x nk° kapacitással. Ez egyben kedvezőbb árfekvést jelent, és kisebb helyre van szükség a berendezés telepítéséhez.


Az ikeroszlopos, mennyiségvezérelt, ingaüzemű vízlágyító berendezés 5-30 °C hőmérsékletű vízhez alkalmazható.

Üzemi nyomása minimum 2,5 bar, maximum 8 bar. A gyantatartó oszlopok és a só oldó tartály különállóak. A BIO funkciónak köszönhetően a berendezés legnagyobb fokú higiéniáját nyújtja. A mikroprocesszoros vezérlésű regenerálás biztosítja a gyanta maximális kihasználását, és az optimális regeneráló só előállítást.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-7551/Vizlagyito_tarsashazakba