Új csatlakozórendszer oszcilláló szerszámokhoz

2016-04-07 12:40:58 | Módosítva: 2016-04-11 23:28:42

A FEIN és a Bosch januárban egy közösen kifejlesztett szerszám csatlakozást vezetett be az oszcilláló szerszámokra: a Starlock csatlakozást. A kooperáció célja, hogy a felhasználóknak egységes standardot vezessenek be, és nagyobb teljesítményt érjenek el gyorsabb haladással, egyúttal precízebb munkát biztosítsanak.


Munkasebesség

Az oszcilláló multifunkciós szerszámok a különleges munkaelvüknek köszönhetően univerzálisan felhasználhatók, és világszerte nagyon sikeresek. Az oszcilláló mozgással ugyanazon gép képes csiszolni, fűrészelni, spaklival dolgozni vagy polírozni. De csak akkor dolgoznak ezek a gépek megbízhatóan és gazdaságosan, ha a motor teljesítménye lehetőség szerint egy az egyben átadódik a szerszámnak (csiszolótárcsának, fűrészlapnak). A szerszám csatlakozásnak éppen ezért döntő szerepe van a munkasebességben és a precíz minőségben.

Aktuálisan számtalan felfogási rendszer létezik a piacon az oszcilláló szerszámokra. A különböző gyártók ajánlata szinte áttekinthetetlen. A felhasználónak egy adapter alkalmazásakor teljesítmény csökkenéssel kell számolnia. Itt játszik szerepet az új Starlock csatlakozás: a FEIN és a Bosch ezzel egy közös standardot vezetnek be, és ezzel közösen biztosítják a maximális erőátvitelt.A szabadalmaztatott Starlock-csatlakozás megbízhatóan működik FEIN és Bosch oszcilláló szerszámokkal, emellett más gyártók 12-csillag csatlakozású szerszámaival. Ezekkel a gépekkel kompatibilis a Starlock csatlakozású szerszám (tartozék). A Starlock-tartozékok a háromdimenziós geometriájukkal a mostani rendszereknél jóval nagyobb teljesítményt érnek el.

A Starlock csatlakozás fejlesztésekor az oszcilláló gép feltalálói tudatosan más úton jártak, mint eddig: a közös projekt ötvözi mindkét márka know-how-ját. Emiatt a Starlock a piacon rendszer standardot fog jelenteni a jövőben.


3 teljesítményosztály került bevezetésre: Starlock, StarlockPlus és StarlockMax. Ezek a teljesítmény osztályok biztosítják, hogy csak a megfelelő gép teljesítményhez csatlakoztathatók a megfelelő szerszámok. 2016 áprilistól a FEIN Starlock csatlakozású gépeket is be fog vezetni A FEIN oszcilláló elektromos szerszámok és tartozékok a szakkereskedésekben találhatók meg.


Bővebb információ: www.fein.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A FEIN továbbfejlesztett oszcilláló gépe

Az elégedett felhasználók széles tábora által összegyűjtött tapasztalatokra, visszajelzésekre alapozva, a Fein – a hagyományokhoz híven – ismét olyan, új fejlesztésekkel mutatkozik be, amivel...


Mit tudnak még a FEIN oszcilláló gépei?

Szeptemberi és októberi számunkban leírtuk, milyen egyedi munkákat képesek elvégezni az ún. E-cut fűrészlappal a C.&E.FEIN GmbH, Stuttgart által gyártott oszcilláló gépek. Tapasztalhatták, hogy...