LEGO tippek 1. rész

2016-10-20 09:09:26 | Módosítva: 2016-11-05 11:50:06

A legót nemcsak arra lehet használni, amire kitalálták, hanem hasznos tárgyakat is építhetünk belőle. Ezek a legóból készült használati tárgyak egyediek lesznek, és vidámmá teszik a gyerekszobát vagy akár az egész lakást.


Nem csak játék lehet

Készíthetünk például virágvázát, ceruzatartót, kulcstartót, telefontartót, kábeltartót vagy akár a kártyajátékhoz szükséges kártyatartót is. Ahhoz, hogy kedvünkre alkothassunk új tárgyakat, be kell szereznünk alaplapokat. Ilyenek vannak a készletekben is, de általában kevés. Ilyeneket keressük inkább a Lego szakboltokban, ahol külön is be tudjuk szerezni az „alkatrészeket”. Szükséges lehet pl. kulcstartó vagy üzenő tábla készítésénél, amelyeknél lyukat kell fúrni a Lego alkatrészbe, vagy rá kell azt ragasztanunk valamire. Mivel csak egy-egy alkatrészt kell ilyenkor is „átalakítanunk”, szinte minden esetben szétszedhető az „alkotásunk”.

Amikor Lego kiállításon járunk, láthatjuk a hatalmas méretben legókockákból összerakott figurákat, azok természetesen össze vannak ragasztva. Ha olyan tárgyat készítünk, aminek szilárdnak kell lennie, és véletlenül sem eshet szét, ragasszuk mi is össze az elemeket, valamilyen univerzális vagy műanyagokhoz való ragasztóval.

Folytatjuk!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

LEGO tippek 2. rész

Ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen a legózás, nagyon sok elemre van szükség. Ha rendszeresen építünk nagyobb dolgokat legóból, akkor ésszerűbb egy legóasztalt kialakítanunk. Bármilyen asztalt...


Lego hidak

Lego elemekből terveztek hidakat építőmérnök-hallgatók egy szakmai versenyen. A fiatal tehetségek a KÉSZ Csoport szakmai versenyén, a Hexatlon döntőjében tehették próbára a tudásukat. A...