LEGO tippek 2. rész

2016-11-05 11:43:38 | Módosítva: 2016-11-05 11:50:08

Ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen a legózás, nagyon sok elemre van szükség. Ha rendszeresen építünk nagyobb dolgokat legóból, akkor ésszerűbb egy legóasztalt kialakítanunk. Bármilyen asztalt is készítünk, építenünk kell egy építőfelületet, és egy könnyen elérhető helyet, a sok kis elem részére.


Játék és tárolás

(előző rész)

Az önmagát legóval mindig elfoglaló gyerek részére készíthetünk utazó játszó-tároló felszerelést. Kialakíthatunk különféle méretekben ilyen készletet, a kisebb méretűhöz csupán egy jól záródó műanyagdobozra van szükségünk. A doboz tetejére ragasszunk egy alaplapot, és tegyünk bele építőelemeket.


Kicsit nagyobb méretű utazó készlethez vásároljunk játékboltban papírbőröndöt, amibe szintén ragasszunk alaplapot az építéshez, és pakoljuk meg a bőröndöt legóval. Ez akkor is praktikus lehet, ha nem visszük el otthonról, csak szeretjük rendben tudni a készletünket.

Az összes gyerek számára elegendő mennyiségű legót tudunk szállítani egy óriás legószőnyegben. Bármilyen anyagból és akármekkorára elkészíthetjük ezt. A kiválasztott anyagon körbe készítsünk bújtatót, és ebbe húzzunk zsineget. A zsineg végére pedig tegyünk zsinórstopot. Így ki tudjuk teríteni a legószőnyeget, mehet rajta a játék, minden legóelem kéznél lesz. Majd a játék végeztével, egyszerűen húzzuk össze a zsinórját, és a zsinór-stoppal rögzítsük. Így szatyor lesz a legószőnyegből, és benne lesz a sok-sok legóelem.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

LEGO tippek 1. rész

A legót nemcsak arra lehet használni, amire kitalálták, hanem hasznos tárgyakat is építhetünk belőle. Ezek a legóból készült használati tárgyak egyediek lesznek, és vidámmá teszik a gyerekszobát...


Lego hidak

Lego elemekből terveztek hidakat építőmérnök-hallgatók egy szakmai versenyen. A fiatal tehetségek a KÉSZ Csoport szakmai versenyén, a Hexatlon döntőjében tehették próbára a tudásukat. A...