Egy valódi STIHL fűrész akkumulátorral

2016-11-29 08:59:31 | Módosítva: 2016-11-29 09:04:18

A „stihl fűrész” kifejezés olyannyira fogalommá vált a köznyelvben, hogy sokszor egyként emlegetik a láncfűrészekkel. A technológiai újításoknak köszönhetően mára már benzintoros, elektromos és akkumulátoros láncfűrészek széles palettáját gyártja a világhírű német cég. Ilyeneket használnak ma legtöbbször a kisebb háztartásoktól a nagy erdőgazdaságokig mindenhol.


Elemi erő

A benzinmotoros és az elektromos gépeknek is megvannak az előnyeik és a hátrányaik. Egy fakitermelésnél nyílván szóba sem jön a kisebb teljesítményű elektromos meghajtás, az otthoni tűzifa vágásához pedig talán az a praktikusabb, hiszen nem kell üzemanyagról gondoskodni, és kisebb a karbantartási igénye az ilyen gépeknek. Cserében viszont a munkaterülethez kell vezetni az áramot, és kerülgetni kell az elektromos kábelt.


A kétféle meghajtás előnyeit egyesítik az újonnan kifejlesztett akkus gépek. Nincs külön üzemanyag, de kábel sincs, azonnal használatra kész, könnyű és ráadásul még csendes is.

Az MSA 120 C-BQ láncfűrész a kompakt akkumulátoros vonal legújabb tagja, melyben a legendás fűrész és modern akkumulátoros technológia tökéletes összhangot talált. Ezeket a gépeket kifejezetten az otthoni felhasználók számára alkották meg. Zajérzékeny területeken való mobil használatra, kandallófa előkészítéshez és zárt térben végzendő fűrészelési munkákhoz fejlesztették ki. Hasznos lehet egy építkezésen a tetőácsok számára ugyanúgy, mint a gyümölcsösben a fák koronaalakításakor. Olyan csöndes, hogy használatakor nem szükséges zajvédőt viselni.

A gép vágószerkezete – a speciális 1/4” PM3 fűrészlánc és a 30 cm-es vezetőlemez – az akkumulátoros üzemeltetés során elérhető legnagyobb vágásteljesítmény érdekében lett kifejlesztve. Segítségével még az erős ágak és cserjék, valamint a fa építőanyagok is könnyedén vághatók. Mindössze 3,7 kg tömegének (akkumulátorral) köszönhetően nagy mozgási szabadságot biztosít, akár rossz testhelyzetben történő vagy fej feletti vágás során is.
A fűrész rendkívül egyszerűen kezelhető. A lánc feszítése állítókerékkel történik, és a lánccsere is csak néhány mozdulat. A Stihl a fűrészláncokat évtizedek óta kizárólag az erre specializálódott svájci gyárában maga gyártja. A fűrészláncok különösen precízen dolgoznak, és könnyedén haladnak a fában, melynek eredménye a tiszta vágási felület.

Nagyteljesítményű lítium-ion akkumulátor memóriahatás-mentes, állandó teljesítményű a munkavégzés teljes ideje alatt. Töltéskijelzője gombnyomásra 4 led segítségével mutatja a töltés aktuális állapotát. Garantált élettartama 1200 töltési ciklus. Egy töltéssel a gép kb. 35 percet képes üzemelni. Például 10x10 cm-es fenyőgerendán 100 vágást képes végezni. A töltőkészülék kb. 55 perc alatt 80%-osra tudja tölteni az akkut, és összesen 80 perc kell a teljes feltöltéshez.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-7807/Egy_valodi_STIHL_furesz_akkumulatorral