Aljzatkiegyenlítésre van szükség?

2017-10-07 16:38:41 | Módosítva: 2017-10-13 09:17:47

A kiegyenlítő anyagok a sima és burkolásra alkalmas felületek készítéséhez, a padlóburkolatok fektetése előtt az egyenetlenségek kiegyenlítéséhez alkalmazhatók.


Murexin. Ami tart!

Az új Murexin Lewell aljzatkiegyenlítők minden igényt „kiegyenlítenek”:

– a gyakorlatban előforduló lehetséges aljzattípusokat, rétegvastagságokat,

– a legtöbb hideg- és meleg burkolat típust, a várható igénybevételeket.

A Murexin Lewell ST 215 Standard aljzatkiegyenlítő és a Murexin Lewell ST 330 Standard aljzatkiegyenlítő a mindennapi munkálatokhoz használható. Jó terülésének és finom szerkezetének köszönhetően a Lewell ST 215 különösen alkalmas vékony aljzatkiegyenlítéshez, 2-15 mm rétegvastagságig. A Lewell ST 330 pedig könnyen feldolgozható nagy vastagságban is, 3-30 mm rétegvastagságig. Mindkét termék önterülő, a szálerősítésnek köszönhetően tartós, megnövelt kopásállóság jellemzi.

Extrém körülmények, nagy igénybevétel esetén a jó önterülő-képességgel rendelkező Murexin PR 110 Profi aljzatkiegyenlítő és a PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő a tökéletes választás. Extra vékony kiegyenlítéshez a Lewell PR 110 Profi, extrém egyenetlenségek kiegyenlítéshez a szálerősített PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő alkalmas. Ragasztott fapadlókhoz, parkettákhoz, svédpadlókhoz is használhatóak magas szilárdságuknak köszönhetően. Csiszolásuk során csekély por képződik, feszültségmentesek, így kritikus alapfelületekre is kiválóan megfelelnek.


A Murexin Lewell SP 220 Speciál aljzatkiegyenlítővel könnyű, biztos és gyors a munkavégzés. A speciális kötőanyagú, feszültségmentes aljzatkiegyenlítő beltéri, száraz helyiségek sima felületeinek készítéséhez ajánlott, gyengébb minőségű alapfelületekre is, 2-20 mm rétegvastagságig. A termékek természetesen görgős szék terhelés és padlófűtés esetén is alkalmazhatóak.

Ha kültéri aljzatkiegyenlítés, akkor a szálerősített Murexin Lewell NA 320 kültéri aljzatkiegyenlítő a megoldás. Kerti utak, járdák, erkélyek, teraszok kiegyenlítésére 3-20 mm-ig (burkolattal ellátva.) Vízadagolással beállítható az állékony vagy önterülő konzisztencia, melynek köszönhetően vízszintes és lejtést adó alapfelületre (max. 3%) is alkalmas.

Az aljzatkiegyenlítés sík felületet, egyenletes szívóképességet biztosít. Csekélyebb ragasztóanyag felhasználást eredményez, és különösen fontos a további burkolat tartóssága szempontjából.

www.aljzatkiegyenlitok.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-8103/Aljzatkiegyenlitesre_van_szukseg__