Spóroljon komfortosan fűtésén

2017-10-31 12:47:10 | Módosítva: 2017-10-31 13:54:56

Az otthon elfogyasztott energia közel 80 százalékát a fűtés és a meleg-víz előállítására használjuk fel, így a legnagyobb megtakarítást fűtési költségeinek csökkentésével érheti el. Ha fontos Önnek a spórolás, de nem szeretne lemondani a kényelméről, olvasson tovább és megmutatjuk, hogyan lehet Önnek is energiatakarékos és komfortos fűtése egyszerre.


Energiatakarékosságra ma már szinte mindenki törekszik, hiszen tudjuk, hogy minden 1 °C hőmérséklet-csökkentés közel 6% energia-megtakarítást eredményez, de senki sem szeret otthon a fürdőszobában vagy a nappaliban dideregni, csak azért, hogy spóroljon.

Ha több szobás lakása vagy családi háza van, a leginkább energiatakarékos és komfortos megoldás, ha időprogrammal ellátott zónaszabályozást alakít ki. Ossza otthonát zónákra – például: nappali, hálószoba, fürdőszoba, gyerekszoba – és életritmusának megfelelően alakítson ki időprogramot, hogy melyik helyiségben, milyen időpontban, hány fok legyen. A Honeywell evohome központi egység segítségével tehát nem csak ki vagy be kapcsolhatja a fűtést, hanem külön beállíthatja a megfelelő hőmérsékletet minden egyes zónára, sőt olyan fűtési időprogramot készíthet, amely életstílusához a legjobban illik. Ha hagyományos termosztátját és radiátorfejeit az evohome rendszerre és elemeire cseréli, energiát és pénzt takaríthat meg! A vezeték nélkül kommunikáló, 12 zónát kezelő evohome központtal és a rendszer további elemeinek segítségével annyi zónát alakíthat ki, amennyit szeretne, legyen szó radiátoros vagy padló-, felület fűtésről, melegvíztárolóról vagy kazánszabályozásról. A rendszer moduláris, így utólag is könnyen bővíthető.


Ha nyaralóval vagy kisebb lakással rendelkezik tökéletes megoldás az optimális szabályozásra az egy vagy két zónát időprogrammal kezelhető, vezeték nélküli Honeywell okostermosztát. Könnyen telepíthető, okostelefonról elérhető és programozható.

A spórolás persze nem csak a Honeywell öntanuló rendszereinek köszönhető, hanem a mögötte álló felhőszolgáltatásnak és okostelefon alkalmazásnak is. A független fejlesztésű IFTTT alkalmazás segítségével fűtési rendszerét akár automatizálhatja is:

- Beállíthatja, hogy amennyiben elhagyja a lakóingatlan meghatározott körzetét, a fűtés kapcsoljon ki. Vagy ha munkából hazafelé tartva közeledik otthonához, kapcsoljon be a kazán.

- Amennyiben családtagjaival együtt regisztrál a szintén független fejlesztésű „Life360” szolgáltatásra, az “IFTTT” alkalmazás segítségével beállíthatja, hogy ha az utolsó családtag is elhagyja az ingatlant, a fűtés automatikusan kapcsoljon ki.

- Mivel telefonja az interneten rendelkezésre álló időjárás előrejelzést is figyelheti, egy recept segítségével bekapcsolhatja nyaralójának fűtését, ha a hőmérséklet fagyponthoz közelít, ezzel védve rendszerét.


Ha többet szeretne tudni az energia-hatékony és mégis komfortos, kényelmes fűtésszabályozásról keresse fel a Honeywell weboldalát.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csökkentsük hőenergia és vízköltségeinket

A tényleges fogyasztáson alapuló fűtési hőenergia- és vízelszámolás elve az egyik leghatékonyabb intézkedés, hogy a hőenergia- és vízfogyasztást, valamint az ehhez kapcsolódó költségeket...


Uponor Smatrix Pulse

A mai felgyorsult, elektronizált környezetünkben már megrendelői elvárás lett, hogy a házunkat is tudjuk vezérelni helyiségenként helyileg, vagy akár távolról, okos eszközökről. Ezáltal a...