Faösszekötők az építőiparban és a barkácsolásban

A Merkbau 15 év óta tevékenykedik az építőipar területén, s mintegy 7 éve forgalmazza a Vormann rögzítéstechnikai rendszer elemeit. Újabban pedig a vállalat termékeit is bevonta kínálatába. Ezek a fa-összekötő vasalatok igen széles felhasználási területtel büszkélkedhetnek. Egy-egy családi ház környezetében felmerülő minden olyan igényt könnyedén kiszolgálnak, amely valamilyen fából készült építmény elkészítésével kapcsolatos. A deszkából, pallóból, lécekből, gerendákból álló építmények elkészítése a vasalatokkal idő- és költségkímélő módon megoldható. Persze a barkácsoló kedv nélkülözhetetlen az eredményes munkához, ám az elképzelt kocsibeállót, pergolát, szélfogót, korlátot, esetleg hintát, mászókát a vállalkozó kedvű családfő akár egyedül is képes elkészíteni.
A barkácsolók mellett a faiparban dolgozó szakemberek is egyre inkább ezeket a lemezeket részesítik előnyben a hagyományos, egyben nehézkesebb és időigényesebb (pl. nútféderes ill. csapos) módszerekkel szemben. Ráadásul így a faanyag keresztmetszetétől már nem függ az összekapcsolás erőssége, vagyis kisebb méretű gerendákkal lehet dolgozni, akár 35%-os faanyag-megtakarítás is elérhető! Másik előnyük, hogy rögzítésük során nem szükséges nagynyomású présgép használata: a faösszekötők bordásszeggel történő rögzítésével ugyanakkora (vagy nagyobb!) stabilitású belső- vagy külső szerkezetet állítható elő, és a drága berendezéseket sem kell megvásárolni!
A Vormann termékcsaládban megtalálhatók a szintbe állítható oszloptalpak zsanérok, tolózárak, ládavasalatok is. A kínálatot dekoratív polctartók sora egészíti ki.
A Knapp által kínált láthatatlan rögzítés lehetősége és az egyedülálló „önszorító-elv” segítségével az egyes darabok kifogástalanul illeszkednek, s így még a legmagasabb esztétikai elvárásoknak is megfelelnek. A kínálatban szerepel többek közt a – Magyarországon egyedülálló illesztéseket biztosító – bontható lamelló-kötés. Az építőiparban használatos rögzítési rendszereken kívül a termékek között megtalálhatók tehát az otthoni barkácsoláshoz nélkülözhetetlen termékek, melyek ugyanazokat a kreatív felhasználási lehetőségeket nyújtják, mint nagyobb testvéreik.
A termékek kiterjedt kiskereskedelmi- és nagykereskedelmi partnerhálózaton keresztül jutnak el a vevőkhöz.

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft.
6400 Kiskunhalas Jókai u. 81-83.
Tel.: 77/521-300, 521-301 Fax: 77/521-310
Honlap: www.merkbau.hu
E-mail: office@merkbau.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: faösszekötő, faelem

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-838/Faosszekotok_az_epitoiparban_es_a_barkacsolasban