Faösszekötők az építőiparban és a barkácsolásban

A Merkbau 15 év óta tevékenykedik az építőipar területén, s mintegy 7 éve forgalmazza a Vormann rögzítéstechnikai rendszer elemeit. Újabban pedig a vállalat termékeit is bevonta kínálatába. Ezek a fa-összekötő vasalatok igen széles felhasználási területtel büszkélkedhetnek. Egy-egy családi ház környezetében felmerülő minden olyan igényt könnyedén kiszolgálnak, amely valamilyen fából készült építmény elkészítésével kapcsolatos. A deszkából, pallóból, lécekből, gerendákból álló építmények elkészítése a vasalatokkal idő- és költségkímélő módon megoldható. Persze a barkácsoló kedv nélkülözhetetlen az eredményes munkához, ám az elképzelt kocsibeállót, pergolát, szélfogót, korlátot, esetleg hintát, mászókát a vállalkozó kedvű családfő akár egyedül is képes elkészíteni.
A barkácsolók mellett a faiparban dolgozó szakemberek is egyre inkább ezeket a lemezeket részesítik előnyben a hagyományos, egyben nehézkesebb és időigényesebb (pl. nútféderes ill. csapos) módszerekkel szemben. Ráadásul így a faanyag keresztmetszetétől már nem függ az összekapcsolás erőssége, vagyis kisebb méretű gerendákkal lehet dolgozni, akár 35%-os faanyag-megtakarítás is elérhető! Másik előnyük, hogy rögzítésük során nem szükséges nagynyomású présgép használata: a faösszekötők bordásszeggel történő rögzítésével ugyanakkora (vagy nagyobb!) stabilitású belső- vagy külső szerkezetet állítható elő, és a drága berendezéseket sem kell megvásárolni!
A Vormann termékcsaládban megtalálhatók a szintbe állítható oszloptalpak zsanérok, tolózárak, ládavasalatok is. A kínálatot dekoratív polctartók sora egészíti ki.
A Knapp által kínált láthatatlan rögzítés lehetősége és az egyedülálló „önszorító-elv” segítségével az egyes darabok kifogástalanul illeszkednek, s így még a legmagasabb esztétikai elvárásoknak is megfelelnek. A kínálatban szerepel többek közt a – Magyarországon egyedülálló illesztéseket biztosító – bontható lamelló-kötés. Az építőiparban használatos rögzítési rendszereken kívül a termékek között megtalálhatók tehát az otthoni barkácsoláshoz nélkülözhetetlen termékek, melyek ugyanazokat a kreatív felhasználási lehetőségeket nyújtják, mint nagyobb testvéreik.
A termékek kiterjedt kiskereskedelmi- és nagykereskedelmi partnerhálózaton keresztül jutnak el a vevőkhöz.

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft.
6400 Kiskunhalas Jókai u. 81-83.
Tel.: 77/521-300, 521-301 Fax: 77/521-310
Honlap: www.merkbau.hu
E-mail: office@merkbau.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: faösszekötő, faelem

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Elemek és akkumulátorok

Technikai környezetünkben lassan minden elemmel vagy akkumulátorral működik. Olyan készülékek, eszközök, berendezések is, amik régen elképzelhetetlenek voltak hálózati táplálás nélkül, már csak...


Hőkezelt faanyagok

A termikus kezelés hatékonyan változtatja meg a faanyagok tulajdonságait. Az olyan faanyagokat , amelyeket régebben csak belsőtérben lehetett használni, a termikus kezelés után a külső térben is...