Den Braven bemutatja

Vízszigetelés és burkolatragasztás forradalma: Mamut DuoFlex L8600

2022-06-22 07:59:32 | Módosítva: 2022-11-18 17:34:29

Új megvilágításba helyezzük a vízszigetelés és burkolatragasztás világát! A legújabb épületkémiai fejlődésnek hála olyan új anyagokkal bővült a Den Braven termékpalettája, ami forradalmasíthatja a vízszigetelések világát. Egy anyag mindenek helyett!


Eddig a megszokott módon végezhettük például a fürdőszobai felújítást: alapozás után két réteg kenhető vízszigetelés, majd a burkolatragasztás. Sok éven keresztül ezek a metódusok nem változtak. A szigetelés két napot, a burkolás minimum egy napot vett igénybe. Figyelni kellett a megfelelő hajlatszalag beépítésre, dilatációkra, a felület minőségére, a rétegrendek helyességére, a ragasztásnál a lapok méretére, súlyára stb. Ezen felül a tekintélyes por és hulladék, illetve a megmaradt, bekevert anyag feleslegek is okozhattak fejtörést.


A messzi Japánban, ahol a legfőbb ellenség a földrengés, kifejlesztettek egy csúcsminőségű anyagot, az MS Polimert, amely meglepően rugalmas és borzasztó erővel bír. Elnevezték a folyékony szegnek. Mindent jobban tudott, mint az addigi ragasztók. Bírta az UV-t, a klóros vizet, akár 500 tonnával is terhelhették négyzetméterenként. Ezt a forradalmi technológiát a Den Braven átvette, és a világ egyik legjobb ragasztóját hívta vele életre: a Mamut HighTack-et, majd annak „nagytestvérét”, a Mamut DuoFlex L8600-at.

Az MS Polimer erőssége és kiváló tartóssága lehetővé tette, hogy a ragasztóból egyszerre vízszigetelő is váljék. Az egykomponensű, készre kevert termék alkalmas vízszigetelésre és méretkorlát nélküli burkolatragasztásra akár 1 nap alatt is. Bármilyen felületre (kivéve bitumen, teflon) kenhető, nedvszívóra, nem nedvszívóra (pl. csempére), nem igényel hajlatszalagot, és bármekkora burkolókövet, fát, fémet, dekorációs elemeket, parkettát, vynilt, hajópadlót, XPS/EPS-t, gipszkartont stb. ragaszthatunk vele. Szinte korlátlan felhasználását segíti a könnyű alkalmazhatóság és az újrahasználhatóság a kibontás után.

A kivitelezés során akár két teljes napot megspórolhatunk, nem beszélve a kevesebb anyaghasználatról, hulladékképzésről. Manapság az idő a gazdaságosság valutája, ebben kínál segítséget, a folyton új technológiákat kutató és az építőipar változó világát kisérő Den Braven. Szakmai és kivitelezési tanácsokért forduljon bizalommal a Den Braven Magyarország csapatához!

Komeiner Péter, műszaki tanácsadó


Den Braven Magyarország Kft.
info@denbraven.hu
www.denbraven.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-9659/Vizszigeteles_es_burkolatragasztas_forradalma__Mamut_DuoFlex_L8600