Den Braven bemutatja

Vízszigetelés és burkolatragasztás forradalma: Mamut DuoFlex L8600

2022-06-22 07:59:32 | Módosítva: 2022-06-30 13:50:28

Új megvilágításba helyezzük a vízszigetelés és burkolatragasztás világát! A legújabb épületkémiai fejlődésnek hála olyan új anyagokkal bővült a Den Braven termékpalettája, ami forradalmasíthatja a vízszigetelések világát. Egy anyag mindenek helyett!


Eddig a megszokott módon végezhettük például a fürdőszobai felújítást: alapozás után két réteg kenhető vízszigetelés, majd a burkolatragasztás. Sok éven keresztül ezek a metódusok nem változtak. A szigetelés két napot, a burkolás minimum egy napot vett igénybe. Figyelni kellett a megfelelő hajlatszalag beépítésre, dilatációkra, a felület minőségére, a rétegrendek helyességére, a ragasztásnál a lapok méretére, súlyára stb. Ezen felül a tekintélyes por és hulladék, illetve a megmaradt, bekevert anyag feleslegek is okozhattak fejtörést.


A messzi Japánban, ahol a legfőbb ellenség a földrengés, kifejlesztettek egy csúcsminőségű anyagot, az MS Polimert, amely meglepően rugalmas és borzasztó erővel bír. Elnevezték a folyékony szegnek. Mindent jobban tudott, mint az addigi ragasztók. Bírta az UV-t, a klóros vizet, akár 500 tonnával is terhelhették négyzetméterenként. Ezt a forradalmi technológiát a Den Braven átvette, és a világ egyik legjobb ragasztóját hívta vele életre: a Mamut HighTack-et, majd annak „nagytestvérét”, a Mamut DuoFlex L8600-at.

Az MS Polimer erőssége és kiváló tartóssága lehetővé tette, hogy a ragasztóból egyszerre vízszigetelő is váljék. Az egykomponensű, készre kevert termék alkalmas vízszigetelésre és méretkorlát nélküli burkolatragasztásra akár 1 nap alatt is. Bármilyen felületre (kivéve bitumen, teflon) kenhető, nedvszívóra, nem nedvszívóra (pl. csempére), nem igényel hajlatszalagot, és bármekkora burkolókövet, fát, fémet, dekorációs elemeket, parkettát, vynilt, hajópadlót, XPS/EPS-t, gipszkartont stb. ragaszthatunk vele. Szinte korlátlan felhasználását segíti a könnyű alkalmazhatóság és az újrahasználhatóság a kibontás után.

A kivitelezés során akár két teljes napot megspórolhatunk, nem beszélve a kevesebb anyaghasználatról, hulladékképzésről. Manapság az idő a gazdaságosság valutája, ebben kínál segítséget, a folyton új technológiákat kutató és az építőipar változó világát kisérő Den Braven. Szakmai és kivitelezési tanácsokért forduljon bizalommal a Den Braven Magyarország csapatához!

Komeiner Péter, műszaki tanácsadó


Den Braven Magyarország Kft.
info@denbraven.hu
www.denbraven.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Felújító vízszigetelés

Az ép vízszigetelés rendkívül fontos az épület állagának megóvása érdekében. Ha itt felújításra van szükség, általában ez jelentős költségekkel jár. Nagy az igény olyan megoldásra, amely...


Teraszok, erkélyek vízszigetelése

Családi ház építése során a burkolási-szigetelési munkák közül sok szempontból a terasz a legkritikusabb, mert sokkal intenzívebben érik a különböző környezeti hatások, mint pl. a...