Szerző:
Plaszlo » vas. feb. 19, 2012 1:15 am
Üdv!
Nem akarom Lalibátyó tanácsait felülbírálni, de én meggondolnám a javítás lehetőségét, és főleg a tartósságát. Nem tudnék olyan csaptelepben bízni, aminek az öntvényanyaga így szétreped. Lehet megtudod csinálni jóra és tartósra, de mi lesz ha később máshol reped meg? Egy jó csaptelepben anyag van, normál nyomáson lehetetlen, hogy így szétrepedjen, csak ha nagyon vékony az anyag, vagy öntvényhibás. Lehet tényleg nem véletlenül hevertek a munkahelyeden.
Amikor az első egykarú csaptelepemet vettem, kicsit körbekérdezősködtem és olvastam a neten, hogy mire kell figyelni. Az egyik az öntvény tömege, minél nehezebb a csaptelep, annál masszívabb, erősebb és főleg csendesebb. Ezért választottam a magyar Mofém csaptelepét, mert ebben még anyag volt, a betétet meg úgysem itthon gyártják. Csak nézd meg egy barkácsáruház csaptelep kínálatát, csupa csili-vili, gyönyörű formájú csaptelepet látsz, de ha megemeled, némelyik könnyű, mintha műanyagból lenne. Ezeket biztos nem szabad megvenni, ha hosszabb távra tervezel.