Természetesen nem az aljába a trutyiba kell berakni a szivattyút, ha ciszterna ha kút.
Szia Lalibátyó!
Minden tiszteletem a hozzászólásaidnak Most nekem is lennének kérdéseim. Próbálom részletesen leírni mint laikus hogy ne raboljam 2x az idődet
2500L esővízgyűjtő rendszer (10x250L csillagba kötött esővízgyűjtő tartály, középsőből veszi ki a házivízmű a mikroszűrt esővizet. Einhell Hw1300 Niro szivattyú, ALKO-Hw601 24L tartály, a szivattyú alsó pontján bekötve fél collos flexi csővel a tartály. A nyomáskapcsoló a szivattyúba van bedugva 1/4".
A kiinduló rendszer ilyen volt: (nem tudom jól működik-e a kép beszúrás: https://goo.gl/images/QAYwXP, az itteni collos cső hibásodott meg és emiatt az Einhell hibátlan tartály ment tartalékba, helyette beugrott a kéznél lévő fél collos bekötésű ALKO tartály, a szivattyú alsó leeresztő fél collos helyére bekötve -tehát nem a szivattyú tetejére mint a képen- fél collos flexi csővel)
Egy házat lát el a pincéből, szívásmélység 1m (belóg a tartály aljára) 1 collos szívócső (nem tudom van-e lábszelep, biztosan van de nem ereszti a vizet vissza vmi ), elmenő oldal azonnal visszacsapó, majd utána 1 collos cső 10m hosszan, kb 3m emelkedéssel a garázsszintig, majd leszűkítve 3/4-esre és a ház vízrendszere, garázs, földszint, első emelet. A pince a garázsszint alatt van. Eddig jól működött (7+ év )
Most meghalt a nyomáskapcsoló, rendeltem újat. (Teszt: átkötöttem a nyomáskapcsolót, kézzel indítva a rendszer felment 4 bar-ra, ott áramtalanítottam, nyomás megmaradt. Visszatéve a kapcsolóra az áramot, a szivattyú másodpercenként-fél mp-enként nem rendszeresen össze-vissza ki-be kapcsol, kb másfél bár nyomásig felmegy, a nyomáskapcsoló alján picit szikrázik vmi)
Ha viszont kapcsoló csere és már úgyis szét van szerelve a rendszer, úgy fejleszteném tovább hogy a szivattyú alsó pontján a fél collos helyre T elem menne, melybe balról a mostani Hw601 tartály menne fél collos (új) flexi csővel, a másik oldalra ugyanolyan fél collos flexicső, majd átalakító elem után 1 collos csatlakozójú eredeti Einhell Hw1300 Niro tartály (eddig az eredeti egy collos flexi cső hibája miatt 5 éve tartalékban áll).
1. Megtehető hogy két kiegyenlítő tartályom van? Számít hogy az egyiknek collos (de leszűkítem ugye fél collosra) másiknak eredetileg is fél collos a bemenete ha ugyanoda csatlakoznak?
2. Vettem sima bojler fél collos flexi csöveket az átépítéshez, majd elhűlve láttam itthon hogy a szivattyú és a tartály közötti korábbi fél collos összekötő cső BELSŐ átmérője kicsit nagyobb mint amit vettem, kívülről persze mindkettő fél collos. Okozhat-e ez gondot? (szivattyút féltem).
Köszi a válaszokat előre is