lalibatyo írta: Üdv
Szerencsére nincs sok víz a rendszerben így a szétszedésekor (áramtalanítás után) sok víz nem fog kispriccelni. A szivattyú és a kontroller közti csatlakozást kell megbontani óvatosan. Egyébként valószínűsítem hogy annyira mégsem tiszta az a víz ezért lehet hogy túl sokat ki-be kapcsolgatott a kontroller és letiltott. Minden esetre elég izgalmas hogy nyitod a csapot víz nem jön pedig 7 bar a nyomás.
Azt a 3 m3 / órát mondták vagy le is mérték ? Meg is mutatták tiszta vízet szivattyúzva ? Sajnos meglehetősen sok hozzá nem értő magát kútfúrónak mondó ember vállal fúrást olyan árakon amiért normálisan kútépítési anyagokból meg sem lehet csinálni egy szakszerű kutat és bizony ennek elég sokan áldozatul is esnek. Ha valóban kútfúró dolgozott nálad akkor ha megkéred ingyen fog segíteni hiszen a munkájának a minőségét kell ez esetben megvédeni. Nem kizárt hogy behomokolt a szivattyúd és azért nem indul meg. Ez pedig csak kiépítés után állapítható meg (reméljük ki jön a csőből) . Az is megeshet hogy nem számoltál a tartókötél nyúlásával és ezért elszakadt a kábel. Kicsi esély van a beépített indító kondenzátor hibájára is, de nagyon kicsi.
Nem a víz a sok, hanem a nyomás.... Elvileg semmilyen hibakódra utaló jelet nem ad a vezérlés. Nem hiszem, hogy sokat ki be kapcsolgatna, mert a kerti csapok vannak rákötve, szivárgást nem tapasztaltam a kötéseknél. Tegnap telepítettem a szivattyút és 3-4 órát egyfolytában ment.
mint mondtam 1 óra után tisztult, azelőtt üledékes/opálos volt ( pohárba vettem mintákat és hagytam had ülepedjen, a 3. szivattyúzási órában már nem tapasztaltam üledéket, illetve az első pohárban lévő üledéken sem éreztem homokszemeket....).
Szóval tegnap este elzártam a csapot és ma reggel a feleségem nyitotta volna, de nem jött víz.
Mivel a vezérlés is rendelkezik egy visszacsapóval, valamint a szivattyú nyomócsonkjára is tettem egyet, valószínűsítem, hogy ott van a 7 bar nyomás.. viszont nekem inlogikus, hogy azt a nyomást figyeli a rendszer...
Az easypress felépítése: a bejövő csonkon van a visszacsapó, nyomástartály, érzékelő, elmenő ág. Nekem az lenne a logikus, ha a tartályban figyelné a nyomást..
Remélem nem a szivattyú feküdt ki.... sajna még nem vagyok otthon, így a közvetített állapotokat tudom, de roppant ideges vagyok