Lalibátyó a nyugalmi vízszint az hozzávetőleg 4 méteren van a szivattyútól..1 colos kpe cső van letolva a végén bronz vagy réz lábszeleppel.Az előző szivattyú kifogástalanul müködött minden tekintetben. Nyitott csapnál is 3.5 bar volt az áramláskapcsolónál a nyomás és ezt a slagon is érezni lehetett.Ezt a JSWm 3CL pedrollót a bejegyzésem után az ujjammal elcsippentve a slag végét képes voltam leállítani,majd az ujjamat levéve szépen indult és pisálta a vizet tovább. Ez tette nyilvánvalóvá hogy nyomó oldalon nagyin karcsú a teljesítménye.Sajnos nem tudom hogy ezeknél a szivattyúknál mi az ami a nyomó oldalon a nyomást előállítja.De segítség lenne ha rámutatnál a potenciálisan beszerzendő ill cserélendő lehetséges alkatrészekre.
A JSWm 3CL től nem kellene várni a tömlő repesztést ez fénykorában is 3,5-4 bar-t tud amiből levonandó a szívó mélység, tehát ha 3 bar van fent akkor az már kb jó is. Ez arra való hogy vastag csövön árasszon, nem pedig arra hogy jó messze elspricceljen kerti slagra kötve.
Amúgy a lapátkerék és a diffúzor csere hozhat a konyhára valamit. ( Láttam már olyant is hogy a lapátkerék tele volt apró kavicsokkal madzag darabokkal )
karakterisztika görbe :
https://www.akvarius.hu/pedrollo-szivattyu/964-pedrollo-jswm-3cl-onfelszivo-szivattyu.html