Szerző:
petyesz » szer. aug. 24, 2016 1:11 pm
Kedves Lalibátyó, illetve többi Fórumtagok!
Nagyon megörültem ennek a fórumnak, mert nagy szükségem van segítségre, de egyik hozzászólás sem érintette az én problémámat, így kénytelen vagyok kérdezni.
Az alábbi videófelvételen...:
https://www.youtube.com/watch?v=Na9TmxrGaZg...látható házi vízmű szivattyúja tegnap felújításon esett át, a tömítést kicserélték. Visszaszerelés és a szivattyú vízzel történő feltöltése, légtelenítése után a videón is látható hibajelenséget produkálja, tehát a szivattyú bekapcsolt állapotában 30 másodpercig nincs víz, utána 10 másodpercig van, aminek a végén már ömlik. Mindez 40 másodperces ciklusokban ismétlődik. A kézi pumpával, kézzel pumpálva folyamatosan van víz, de ha magára hagyom, akkor egy idő után újra fel kell tölteni, mert lemegy a vízszint és nem jön fel, csak levegőt szív. A szivattyú légtelenítő csavarja alól viszont sosem tűnik el a víz, az később is tele van. A szívó oldalt lekövettem a videófelvételen, így az is látszik, hogy épül fel a rendszer.
Én azt hiszem,. ez a szakaszos vízellátás talán korábban is így volt, mert a nyomásmérő óra szerint a nyomás szakaszosan emelkedett, de működött. Most azonban nem jön létre nyomás, bármeddig üzemeltetem a szivattyút a fenti 40 másodperces ciklusokban.
Valahol levegőre gyanakszom, de ennyire nem értek hozzá és az egyetlen vízvezetékszerelőm, akit kihívnék, pénteken ment el két hét szabadságra. Annyit mondott a telefonban, hogy szerinte szimeringes, de ebben a szivattyúban (Sever) nincs szimering, csak ez a tömítőgyűrű, ami tegnap ki lett cserélve vadonat újra.
Itt vagyok víz nélkül egy vezetékes víz nélküli tanyán teljesen tanácstalanul, minden segítségnek nagyon örülnék!
Köszönöm szépen!
Péter