Hú-ha! Igen a rezgős az biztosan nem volt jó ötlet egyrészt mert tényleg okozhat problémát a kútnak ( nem törvényszerű) aztán az 1/4 es Elpumps szintén mert periférikus és csak kristálytiszta vízbe való, ott viszont szinte tökéletes. Mondjuk a nyomást azt nem tudom hol méred de a képen nem látok mérő órát csak esetleg eldugva az öntözővezérlő mögé. Viszont látok egy szűrőt ami ha eldugul akkor tud érdekes dolgokat produkálni és akár ez is lehet az oka hogy nyomásszegénynek érezted a szivattyúkat. A szivattyú vezérlőd elképzelhető hogy megrakodott homokkal tehát célszerű lenne tisztítani ráadásul azt a teret kellene ami a nyomás érzékelőt működteti. Igaz ha áram alatt van akkor legalább a piros lámpának kellene világítania, tehát akár még nagyobb baja is lehet ha az sem világít. Amit hiányolok : a kút üzemi vízszintjét homokmentes hozamát a javasolt szivattyú telepítési mélységet stb. a kút készítőjének meg kellett volna adnia erről nem esett szó írásodban. Az viszont jó hír hogy legalább szóba állt veled és ki is ment hozzád. Én megkérném hogy a hiányzó adatokat adja meg és egy próba szivattyúzás során mutassa is meg hogy hány liter /percet tud a kutad tiszta homokmentes vízzel ( MSZ 22116 szerint max 50 gr/m3 ami ugya 1 gr/20 liter ) Természetesen 20-30 perces állás után újra indítva a szivattyút is homokmentes vizet kell produkáljon a kút és ezt percenkénti mintavétellel ellenőrizni is kellene ( PET palack megtölt megnéz kiönt, megtölt megnéz kiönt....) . Akkor kerülsz bajba ha korábban megtiltotta a rezgős szivattyú használatát és te mégis azzal üzemeltetted mert erre én is "allergiás" lennék.
Köszönöm, a tisztítás után megvolt a próba szivattyútás, 2x 30 percet ment, tiszta vizet hozott fel, azt mondta minimum 430-460 l/h-t tud. Az általa ajánlott szivattyú 60 l/min-es legyen.
Egyébként a kivitelezőnek mondta, hogy ne használjon membanos szivattyút.
Csatolok egy képet a nyomásmérő felhelyezéséről.