Címke: vitamin
Találatok száma: 12
Szakember keresése "vitamin" kulcsszóra
Köröm a test tükre
Herbáció, 2011-12-16 15:07:54
A körmök ugyan nem árulkodnak tulajdonosa koráról, de egészségi állapotáról igen.
Téli nyavalyák ellen
Herbáció, 2011-12-19 13:32:53
Az alábbiakban nagyanyáink recepttárából válogatva mutatunk be gyakori téli betegségek tüneteit enyhítő, lefolyását gyorsító praktikákat.
Ásványi anyagok, vitaminok
Gasztronóm, 2012-02-09 11:23:27
Fél kilogramm spenót elfogyasztásával biztosítjuk szervezetünk káliumszükségletének egésznapi adagját, a kalcium kétharmadát, a magnézium egészét, a foszfornak mintegy felét, a vasnak majd’...
Cseresznye
Gasztronóm, 2012-05-04 15:24:33
A szamóca (eper) után a következő korai gyümölcsünk. Utazás közben a legjobb szomjoltó, hiszen 78-82%-a víz. Egy marék cseresznye energiatartalma 65-70 kcal, alig van benne zsír (0,3 g) és fehérje,...
Cseresznye
Gasztronóm, 2012-06-11 11:30:18
A szamóca (eper) után a következő korai gyümölcsünk. Utazás közben a legjobb szomjoltó, hiszen 78-82%-a víz. Egy marék cseresznye energiatartalma 65-70 kcal, alig van benne zsír (0,3 g) és fehérje,...
Tápláló és gyógyító füge
Herbáció, 2013-11-12 10:32:01
Aszalt fügéhez egész évben hozzájuthatunk az áruházakban, így a fügés finomságok nagy részét bármikor elkészíthetjük. Zöld fügéje pedig azoknak bőven akad kora őszre, akiknek van fügebokruk, mivel...
Narancs
Herbáció, 2013-11-22 13:19:44
Amikor éghajlatunkon nem teremnek gyümölcsök, akkor megnő azoknak a fogyasztása, melyek távolabbi tájakról érkeznek hozzánk. A téli időszakban sokan ezek közül a narancsot választják
Alma
Gasztronóm, 2013-12-16 16:43:41
„Naponta egy alma a doktort távol tartja” – mondja a bölcs mondás évszázados népi megfigyelés alapján. Ez az egész évben kapható, finom gyümölcs beépült a mindennapjainkba, de a meséinkbe,...
Paradicsom dícsérete
Gasztronóm, 2014-01-28 16:30:50
Dél-Amerikából került Európába ez a piros csoda. Nyelvünkben a paradicsom szó az Édent is jelenti, és bizony paradicsomi ízeket varázsolhatunk vele-belőle az asztalunkra. Német nyelvterületen...
Aszalás
Herbáció, 2014-06-13 11:57:47
Az aszalás (szárítás, dehidratálás) a legősibb és talán a legegyszerűbb módja a gyümölcsök, zöldségek, fűszer-, és gyógynövények tartósításának.Jó érzés a kamrában tudni a nyár kincseit: lekvár,...