Csak a neve a régi

Xyladecor

Mielőtt bárki is azt gondolná, hogy sikerült feltalálnia a spanyolviaszt, sietve leszögezzük, hogy ez a Xyladecor nem az a Xyladecor.

A korábban már megismert, azonos nevű anyag felett eljárt az idő, így 1999 tavaszán a Commenda Hungária Kft. egy új termékkel jön ki a piacra, mely a nevén kívül szinte semmiben sem hasonlít az elődjére. A termék minden tekintetben megfelel a kor követelményeinek, úgy felhasználhatóság, mind környezetvédelmi és egészségügyi szempontból. Nem is csupán egy termékről van szó, hanem egy egész termékcsaládról. Miből is áll ez a család?

  • Xylamon oldószeres impregnáló alapozó színtelen
  • Xylamon oldószeres impregnáló alapozó barna
  • Xyladecor oldószeres színes falazúrok
  • Xylamon szúirtószer
  A rendszerhez hozzátartozik a korábban megismert és méltán megszeretett Xylaprotect termékcsalád három tagja:
  • Xylaprotect Alpin
  • Xylaprotect Alap
  • Xylaprotect Top.

E három terméket már ismertettük lapunk hasábjain is. A különböző termékek kifejlesztése más-más igénybevételre, felületi igényességre és árszintre történt. Nézzük meg röviden, hogy melyik családtagot mire lehet ill. érdemes használni:
A Xylamon színtelen oldószeres impregnáló alapozó faanyagvédőszer megelőző védelmet biztosít a kezelt anyagnak kékülés, gombásodás ellen, ellenállóvá teszi az időjárás hatásaival és a nedvességgel szemben. Elsősorban kültéri fatárgyak alapozó kezelésére ajánljuk, melyek még valamilyen lazúros vagy takarófestékkel át lesznek festve. Kis felületeken beltérben is alkalmazható. Felhordása ecseteléssel vagy merítéssel egyaránt lehetséges. Egy doboz (0,75 liter) egyszeri festésnél kb. 9 m2-re elegendő.
A Xylamon barna oldószeres impregnáló alapozó megelőző faanyagvédőszer, barna kontrollszínnel. Megelőző védelmet biztosít a kezelt anyagnak gombásodás ellen, ellenállóvá teszi az időjárás hatásaival és a nedvességgel szemben.
Csak kültéri faszerkezetek kezelésére, pl. kerítésekhez, pergolákhoz stb. ajánljuk. Felhordása ecseteléssel, merítéssel történhet. 0,75 liter kétszeri festésnél kb. 4,5 m2-re elegendő.
A Xyladecor oldószeres falazúr alkidgyanta alapú, színes, favédő vékonylazúr. Megelőző védelmet biztosít kékülés, gombásodás, időjárási hatások és nedvesség ellen. 14 féle színben kerül forgalomba, a világosbarnától a feketéig terjedő színárnyalatokban, valamint fenyőzöld színben.
Általános kültéri alkalmazásra; faházak, tetőtúlnyúlások, falburkolatok, kapuk, kerítések, pergolák, erkélyek stb. védelmére ajánljuk. Felhordása ecseteléssel történjen. 0,75 liter kétszeri festésnél kb. 4,5 m2-re elegendő.
Mindhárom terméknél igaz az, hogy amennyiben teherhordó szerkezeteket, pl. szarufákat, oszlopokat, kiváltókat, födémgerendákat stb. kezelünk, akkor a munkát a korábban már említett Xylaprotect Alappal kell kezdeni, ugyanis csak ez a favédőszer tartalmaz védőszert a rovarkártevők ellen.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.