Szőrös juhok meghonosítása

MTI

2012-11-17 11:01:13 | Módosítva: 2018-04-18 10:37:58

A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumában a szőrös juhok hazánkban való meghonosításával kapcsolatos kutatásokat végeznek.


Debrecen, 2012. november 16. Csizmár Nikolett, a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának elsőéves MSc-s állattenyésztő mérnök hallgatója tart a kezében egy dorper bárányt Debrecenben 2012. november 15-én. Az egyetem munkatársai a szőrös juhok hazánkban való meghonosításával kapcsolatos kutatásokat végeznek. Az egyik ilyen fajta a Dél-Afrikából származó vedlőgyapjas dorper, amelynek a húsa jobb ízű, kevésbé faggyús, mint a gyapjas fajtáké.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
 

A "Magyar szőrös juhok", a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma állattenyésztési tanszékének telepén Debrecenben 2012. november 15-én.
Az egyetem munkatársai kezdték el a "magyar szőrös juhfajta" kitenyésztését, a szomáli, barbadosi, és dorper fajtájú juhok keresztezésével.
A fajtajelölt 60-100 kilogramm súlyú, a hazai éghajlatunknak megfelelő nyári-téli szőrzetű, tökéletesen vedlő, szarvatlan fajtát nem kell nyírni, és farkát sem kell csonkítani.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ingatlan vétel-eladás: illeték és adó

Az ingatlanpiac lendülete változatlanul tart, és várhatóan így lesz ez az elkövetkező években is. Vásárlók és vevők remélhetőleg egyaránt tudják, hogy valamiféle fizetési teher mindenképpen...


Környezetbarát csúszásmentesítő

Téli viszonyok közt az utak, járdák és járófelületek jegesedés okozta közlekedési problémák kezeléséhez ajánlunkútszóró anyagokat. A síkosság elleni küzdelemben jelent hatékony megoldást...