Szőrös juhok meghonosítása

MTI

2012-11-17 11:01:13 | Módosítva: 2018-04-18 10:37:58

A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumában a szőrös juhok hazánkban való meghonosításával kapcsolatos kutatásokat végeznek.


Debrecen, 2012. november 16. Csizmár Nikolett, a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának elsőéves MSc-s állattenyésztő mérnök hallgatója tart a kezében egy dorper bárányt Debrecenben 2012. november 15-én. Az egyetem munkatársai a szőrös juhok hazánkban való meghonosításával kapcsolatos kutatásokat végeznek. Az egyik ilyen fajta a Dél-Afrikából származó vedlőgyapjas dorper, amelynek a húsa jobb ízű, kevésbé faggyús, mint a gyapjas fajtáké.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
 

A "Magyar szőrös juhok", a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma állattenyésztési tanszékének telepén Debrecenben 2012. november 15-én.
Az egyetem munkatársai kezdték el a "magyar szőrös juhfajta" kitenyésztését, a szomáli, barbadosi, és dorper fajtájú juhok keresztezésével.
A fajtajelölt 60-100 kilogramm súlyú, a hazai éghajlatunknak megfelelő nyári-téli szőrzetű, tökéletesen vedlő, szarvatlan fajtát nem kell nyírni, és farkát sem kell csonkítani.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Állami beavatkozás az építőipari anyagárakba

Az árszínvonal megugrása nyomán a családoknak szánt otthonteremtési, lakásfelújítási támogatások egyre nagyobb hányadát teszik zsebre az alapanyagokat forgalmazók. A kormány sokrétű,...


Pára, hőszigetelés, szellőzetlenség, penész

Nem először és bizonyára nem utoljára írunk penészes lakásokról, gombás falakról, rossz levegőjű otthonokról. Az érdekes az, hogy ez a probléma nem szűnőben van, hanem inkább egyre növekszik, és...