Termelési rekord Pakson

MTI

2013-01-04 23:42:06 | Módosítva: 2013-01-04 23:45:26

A paksi atomerőmű termelési rekorddal zárta a tavalyi évet, emellett az év során megkapta az egyes blokk üzemidő-hosszabbításához szükséges engedélyt, és jól megfelelt a célzott biztonsági felülvizsgálaton – mondta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a 2012-es évet értékelve pénteken az MTI-nek.

Az elmúlt év legfontosabb eredményének nevezte, hogy egy évtizedes előkészítő munka után a hatóság engedélyt adott a harminc éve üzemelő egyes blokk további működtetésére.

Kiemelte azt is, hogy a célzott biztonsági felülvizsgálat nagyon jó eredménnyel zárult. Az energiapolitikáért felelős uniós biztos megfogalmazása szerint a paksi atomerőmű a biztonságot tekintve a második helyre került az európai atomerőművek sorában – húzta alá.

Az, hogy a paksi reaktorok minden eddiginél több, 15 793 gigawattóra villamos energiát termeltek 2012-ben, Kovács Antal szavai szerint a cégre jellemző termelési, biztonsági és üzemeltetési filozófia eredménye.

A létesítmény 2011-ben 15 685 gigawattóra, 2010-ben 15 760 gigawattóra áramot termelt, tartósan a hazai termelés több mint 40 százalékát biztosítja.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI

Címkék: paks, atomerőmű

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egy kis összehasonlítás

Gigantikus naperőművet terveznek Indiában.


Elkészült az új csernobili szarkofág

Befejeződött az új acélszarkofág építése a világ eddigi legsúlyosabb nukleáris szerencsétlensége által sújtott csernobili atomerőműben, a szakemberek megkezdték a létesítmény "rátolását" a sérült...