A Construmán láttuk

Bár a tavaszi Construma kiállításokat nem kifejezetten a lakosságnak szánják a szervezők, az ezermestereknek, építkezőknek, lakásfelújítóknak, kertjüket gondozóknak mindig sok érdekességet tartogat. Így hát idén sem hagytuk ki az eseményt, és néhány érdekességet Olvasóinknak is bemutatunk a látottakból.

A lakások hangszigetelése örök téma lapunkban, és örök gond olvasóink körében is. Egy megoldást kínál az Isover hangszigetelő filc, melyet fémvázas válaszfalakba szerelve ajánlanak hangszigetelőként. Kiváló hangelnyelő tulajdonságának köszönhetően – teljes falfelület beborításával – akár 18 dB-lel javítható a fal hanggátlása.

A fém szerelvények egyre divatosabbak a mai lakberendezésben. Ezért is figyeltünk fel a Luxmart Metál lépcsőkorlát kínálatára, melyben igényes kivitelű, rozsdamentes acélból, polírozott és lakkozott sárgarézből készült modelleket láttunk. A Heco önmetsző csavarjai abszolút újdonságnak számítanak nálunk. A menetes rész első harmadában
kialakított fogazásnak köszönhetően dübel nélkül is behajthatók a betonfalba, és megfelelő szilárdságú
kötést hoznak létre.
Ha már az igényes lakáskialakításnál tartunk, akkor figyelmükbe ajánljuk a Dekor-Stein kül- és beltéri kőburkolatait, valamint a tardosi bányából származó vörösmárvány lapokat, amelyből konyhapult és fürdőszobai bútorok (mosdópult) fedlapja készülhet.
A Merbau Kft. faösszekötő szeglemezeit eredetileg tetőácsolatok kialakításához találták ki, de olvasóink figyelmébe ajánljuk mindenféle gerendából, pallóból, deszkából készülő fa építményhez (hintaállvány, autóbeálló, pergola, erősebb kerti fabútorok stb.) is.
Beton töltőanyagként sok mindent ajánlottak már. A fabetonnál ásványosított puhafa forgácsot kevernek a portlandcement kötőanyaghoz. Az így keletkezett könnyűbeton szinte egyesíti a fa és a beton kedvező épületszerkezeti tulajdonságait.
Újabb felhasználási területeivel találkoztunk a kéregbetonnak (melyről áprilisi számunkban már írtunk). A polisztirol habra felhordott műgyanta alapanyagból kerti medencét és szabadtéri bútorok (asztalok) lapfelületét készítette el a CS és CS Kft.

A Materiál Vegyipari Szövetkezet a háztartásunkban gyakorta használatos tömítőanyagokat és olcsó festékeket mutatott be. A festhető akriltömítő (Fugakril) és az egykomponensű PUR hab (Metofoam) és az Akrimat H csemperagasztó mellett újdonság a Fugaszil Hobbi, mely nyílászáróknál, gépkocsiknál, csónakoknál stb. használható tömítőanyagként.
Egyszer ítunk már erről, de újra ajánljuk az építkezők figyelmébe az előre gyártott redőnyszekrényes áthidaló zsaluzatot, a B–REKORD-ot. Ha az építéskor ezt az áthidalót építjük be, a redőnyszereléssel ráérünk a vakolás után foglalkozni, a redőny nem sérülhet meg, és a későbbiekben is a legtökéletesebb védelmet élvez majd.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: construma

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Construma 2015: Otthonteremtési kiállításcsokor

Az építőipar legjelentősebb hazai kiállítása, aCONSTRUMA, és vele egy időben a HUNGAROTHERM épületgépészeti, a RENEO megújuló energia szakkiállítás, az OTTHONDesign a lakberendezés ésdesign...


CONSTRUMA 2014 évben: Az otthonteremtési kiállításcsokor

Az építőipar legjelentősebb hazai kiállítása, a CONSTRUMA és vele egy időben a RENEO Nemzetközi megújuló energia szakkiállítás, valamint az OTTHONDesign Otthonteremtési szakvásár alkotják...