Construma díjak 2014

2014-04-30 16:10:21 | Módosítva: 2014-05-30 10:30:19

Idén négy gyártó négy terméke nyerte el a Contsruma díjat, amelyeket az ünnepélyes megnyitón adnak át a sikeres pályázóknak.

WOLF HAUSEasi-Joist tartógerenda

- A WOLF HAUSEasi-Joist gerenda rendszer, világos előnyöket kínál az egyszerű fűrészáru, vagy egyéb szerkezeti gerendákkal szemben. Óriási előnye a kis szerkezeti súly mellett, hogy a rácsszerkezetnek köszönhetően a gépészeti elemek elhelyezése, mint víz, szennyvíz, szellőzés, vagy villanyszerelés nagyon egyszerű és bármely irányban megtörténhet, amellyel tetemes időt és költséget lehet megtakarítani. Nem kell a helyszínen lyukakat fúrni a gépészeti elemeknek, ezzel a helytelen kivitelezésből adódó károk megszűnnek! A gépészeti munkadíjak a rövid kivitelezési idő miatt jelentősen csökkennek!

A keskenyebb faanyag kombinálása a könnyű fém rácsozattal egy igazán kis súllyal rendelkező készterméket eredményez, amely könnyebb, mint ha egy egyező paraméterekkel rendelkező fa gerendát építenénk be! Mivel a gerenda alsó és felső öve fából készül, így az abba történő csavarozás igazán egyszerű! A mozgatáshoz nem feltétlenül szükséges daru, akár kézzel is beemelhető!


- ECOROCK FF homlokzati hőszigetelő rendszer

E homlokzati rendszer használata a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolat-színek széles választékát is biztosítja – bármilyen homlokzatról is legyen szó. A ROCKWOOL ECOROCK FF rendszerrel könnyen megoldható a homlokzatok hőszigetelése, akár új építésű épületek, akár régebbi épületek felújításánál.


- OVENTROP PINOX termosztatikus szelep-fej

Az exkluzív kivitelű termosztát a „pinox” fűtőtestek szabályozására szolgáló, segédenergia nélkül működő eszköz, amely a jelenlegi formatervezési irányzatoknak minden tekintetben megfelel. A termosztátot hosszú élettartam, egyszerű fel-, és leszerelhetőség, tisztíthatóság, könnyű kezelhetőség valamint karbantartás-mentesség jellemzi. Tervezése során a kiváló műszaki jellemzők mellett, (folyadéktöltet, fagyvédelmi funkció) a megjelenés és a takarékos anyagfelhasználás jelentették a fő szempontokat. A karos fogantyú ujjhegy-érintéssel teszi könnyűvé és precízzé a hőmérséklet beállítását. A termosztát kiválóan kezelhető és a beállított érték jól leolvasható.


- AB CLEAR biológiai szennyvíztisztító berendezés

Az ÖkoTech-Home Kft. által gyártott és forgalmazott A.B.Clear biológiai szennyvíztisztító-rendszerek mesterséges levegőztetéssel működnek. A tartályban élő baktériumkultúra a berendezés kialakításának köszönhetően a lehető leghatékonyabban tisztítja meg a kommunális szennyvizet. A folyamat során tisztított víz és stabilizált iszap keletkezik.
A keletkező iszap folyamatosan elkülönítésre kerül, és víztelenített formában az „iszapzsák”-ban tárolódik. Így sokkal könnyebben kezelhető, komposztálható, mint más hasonló berendezések esetén. A berendezésben maradó iszap közel állandó szintje miatt a szennyvíztisztító működése még stabilabb! A szippantás pedig feleslegessé válik!
A szennyvíztisztító áramfogyasztása alacsony. A rendszeres iszapkiemelés nem igényel elektromos szivattyút, ez is a baktériumok részére oldott oxigént biztosító membrános levegőztető készülékkel valósul meg. A berendezés jól tűri a jelentős terhelés-ingadozásokat is.
Magyarország legtöbb településén engedélyezik az egyedi szennyvíztisztító-rendszerek létesítését.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Construma 2015: Otthonteremtési kiállításcsokor

Az építőipar legjelentősebb hazai kiállítása, aCONSTRUMA, és vele egy időben a HUNGAROTHERM épületgépészeti, a RENEO megújuló energia szakkiállítás, az OTTHONDesign a lakberendezés ésdesign...


CONSTRUMA 2017. április 5-9.

Minden korábbinál nagyobb kiállítói érdeklődés övezi az idei CONSTRUMA otthonteremtési csokrot. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között...