Egy kis összehasonlítás

2014-02-05 15:29:46 | Módosítva: 2014-04-25 08:48:55

Gigantikus naperőművet terveznek Indiában.


Az index.hu cikke szerint Indiában döntés született arról, hogy újabb hatalmas naperőművet építenek, amelynek összteljesítménye 4 ezer megawatt lesz. Összehasonlításként a jelenleg működő 4 paksi erőmű blokk nagyjából ennek a felét tudja, és a most tervezett új blokkokkal együtt – addig, amíg a régi és az új blokkok együttesen fognak működni – kb. az indiai naperőműnek megfelelő teljesítményt tudja majd szolgáltatni.

Az Indiai óriás naperőmű tervezett költsége 4,4 milliárd dollár, ez jóval kevesebb a paksi új erőmű – melynek kapacitása 2000 MW lesz – költségénél.


Indiának egyébként jelenleg is van már naperőműve, a jelenlegi magyar atomerőmű kapacitást valamivel meghaladó összteljesítménnyel, 2200 megawattal. A tervek szerint 2022-re elérnék a 22 ezer megawattot.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Homer avatarja

Homer        

Azért az nem semmi, hogy sivatagban atomerőművekkel veteksző mennyiségű villamos energiát meg tudnak termelni.

László Rátóti avatarja

László Rátóti        

Ez az összehasonlítás nem összehasonlítás,hol van nálunk az egyenlítőhöz közeli sivatag ahol a napsütéses órák száma annyi hogy megérje, ilyen erőművek építését!Legközelebb össze hasonlíthatná az eszkimók hűtőgép vásárlási statisztikáit a miénkkel !

Fúziós erőmű

A jövőben a fúziós erőművek válthatják a jelenleg a maghasadás elvén működő atomerőműveket, melyek már sokkal biztonságosabbak lehetnek, meghibásodás esetén is nagyságrendekkel kisebb radioaktív...


Ilyen lesz Paks II is

A közép-oroszországi Novovoronyezsi Atomerőmű 2-es kiépítés 1-es reaktorának aktív zónájába behelyezték az első fűtőelem-köteget és ezzel megkezdődött a blokk fizikai indítása, ami egyebek...