A világítótestek gyártásának hazai fellegvára

Szarvasi Vas- Fémipari Részvénytársaság

1952. március 2-án 18 szarvasi "vasas" - tizenhárom önálló kisiparos és öt segéd - alapította meg a Szarvasi Vas-és Fémipari Kisipari Termelőszövetkezetet. Kezdetben vasipari javítási és szolgáltatási munkákat végeztek. 1965-ben kínálatukban megjelentek az elektromos háztartási gépek, 1970-ben pedig elkezdődött a világítástechnikai eszközök gyártása, ami napjainkban is tart. A szövetkezet általános jogutódjaként 1997. február 15.-én alakult meg a Szarvasi Vas-Fémipari Részvénytársaság.

A részvénytársaság termelését három telephelyen folytatja: Szarvason a központi telephelyen, a Szabadság úton, ahol a késztermékek előállítása folyik, a Csabai úton az Autószerviz és az Üvegbúra üzem működik, a dévaványai faipari részleg pedig lámpa-alkatrészeket és speciális bútoripari termékeket állít elő. Az alkalmazottak száma ma már 580 fő.
A cég meghatározó profilja a világítótestek gyártása, ezen belül a lakásbelső megvilágítására és egyben díszítésére is szolgáló falikarok, csillárok, függesztékek, asztali és állólámpák előállítása. A világítótestek fa-, vagy fémvázasak, illetve ezek kombinációjából készülnek. A több mint 400 fajta világítótest szinte átfogja a  lakásokban használt lámpák teljes skáláját. A síküvegből készült függesztékek és üvegburák nagyon keresett termékek a hazai gyártmánypalettán. A cég össztermelésének mintegy 70%-át a világító testek gyártása adja ki.

A Szarvasi Vas-Fémipari Rt. saját üzemeltetésű mintaboltjai és bemutatótermei:

BÉKÉSCSABAI MINTABOLT
5600 Békéscsaba, Szabadság tér 16-18.
Tel: 66/ 323-747

BUDAPESTI MINTABOLT
1062 Budapest, VI.ker., Andrássy út. 57.
Tel: 1/342-1159

SZARVASI MINTABOLT
5540 Szarvas, Szabadság u. 64-66.
Tel: 66/ 311-896

SZOMBATHELYI MINTABOLT
9700 Szombathely, Thököly u. 39. (Ori-lux)
Tel: 94/ 312-046

Háztartási kisgép választékukban szerepelnek többek közt az elektromos kávéfőzők. Négy változatuk különböző színű műanyag házzal készül, 4-6 adag kávé kifőzésére alkalmas kivitelben. Két változat pedig fémházas kivitelben, 4-6 illetve 6-10 adag kávé kifőzésére használható. Az egész országban közkedvelt hagyományos kávéfőzők a Seherezádé és a Kotyogó 2 és 4 személyes változata.
A szarvasi cég további kínálatában az egy- és kétlapos asztali tűzhelyek, hagyományos szárazvasalók, hősugárzók és kontakt grillsütők szerepelnek. A kisgépek fém- és műanyagházas, illetve csiszolt alumíniumöntvény kivitelben készülnek.
A Szarvasi Vas-Fémipari Rt. igyekszik élen haladni termékeinek megbízhatóságával, műszaki fejlettségével. Tervezőik követik a divatirányzatokat, mind a belföldi, mind a külföldi igényeknek megfelelően. Termékeik az egész országban kedveltek és majdnem minden lakásban megtalálhatók, egy- lámpa vagy egy- kávéfőző formájában.
Az elmúlt években négy városban létesítettek saját üzemeltetésű bemutatótermet és mintaboltot, ahol a termékek nem csak megtekinthetők, hanem meg is vásárolhatók. Mintaboltjaik Budapesten, Békéscsabán, Szarvason, Szombathelyen és az ország több más városában megtalálhatók.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: világítótest

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Zalaegerszegi tesztpálya

Európában egyedülálló járműipari tesztpálya első ütemét adták át Zalaegerszegen májusban. A világ húsz legmeghatározóbb járműgyártója és járműipari beszállítója közül 15-nek gyára működik...