Papírvirágok - Valentin-napra

A papírvirágok kevés hozzávalót igényelnek és könnyen elkészíthetőek. Olcsó, ötletes ajándékok lehetnek így Valentin-nap közeledtével, és sokkal személyesebb meglepetések, mint a vásárolt ajándéktárgyak.

A februári Valentin-nap - a szeretet és szerelmesek napja - az utóbbi években már hazánkban is meghonosodott - de csak részben. Vannak, akik jó dolognak tartják, és akadnak szép számmal olyanok is, akik szerint ezt az alkalmat csupán a kereskedők favorizálják az extraprofit reményében.
Egy kis időráfordítással, papírvirágok készítésével kedves meglepetést szerezhetünk szeretteinknek. Aki összeállításunk kapcsán kedvet kap e technika részletesebb elsajátításához, az további virágok elkészítésének fortélyait ismerheti meg, ha ellátogat a www.webindia123.com/craft/flower/tissue/photissue.html címen elérhető internetes oldalra.

Szegfű

Hozzávalók: krepp papír, zöld ragasztószalag, drót, ragasztó, olló.
Elkészítés: 5 centiméter széles csíkot vágunk a papírból, és az egyik oldalát ollóval 0,5-1 centiméter mélységig bevagdossuk, kirojtozzuk. Ezt elkezdjük feltekerni a drót egyik hegyére, majd végül rákötözzük, vagy ráragasztjuk arra. A drótot betekerjük a zöld ragasztószalaggal, hiszen ez lesz a virág szára. Végezetül eligazgatjuk a szirmokat, hogy a virág feje laposabbá váljon, akárcsak a valódi szegfűé.

Pipacs

Hozzávalók: vörös és aranysárga krepp papír, fekete textildarab, zöld papír, vatta, drót, cérna, zöld ragasztószalag, olló
Elkészítés: A képen látható módon vágjuk ki a szirmokat vörös kreppből, virágonként összesen 4-5 darabot. Ezután készítsük el a virág közepét: vattából formázzunk gömböt, szúrjuk rá a drótra, és vonjuk be a fekete textillel. A sárga krepp papírból vágjunk egy 1 centiméter széles, és olyan hosszú darabot, ami körbeéri a pipacs közepét szimbolizáló gömböt. Ez ábrázolja majd a porzókat: rojtozzuk ki, és ragasszuk a virág közepének kerületére. Ezután erősítsük föl a vörös szirmokat, és igazítsuk őket a szárukkal merőleges állásba. Végezetül vonjuk be a drótot ragasztószalaggal, és a zöld lapokból készítsük el a leveleket.

Virágkosár forgácsból

Hozzávalók: Faforgács, vékony farostlemez, sötét színű karton, ragasztó, olló
Elkészítés: Forgácsból, vagy papírvékonyságú farostlemezből a képen látható módon kivágjuk a szirmokat, és összekötjük őket. A virágkosarat alkotó forgácsdarabokat ragasztjuk fel először a kartonlapra. Ez sötét alapszínű legyen, hogy a világos alkotás jól látsszon rajta. Ezután helyezzük fel a lap síkjából kiemelkedő virágokat.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Nagy Z. Róbert


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Rózsák sokféleképpen

Rózsák közül a tearózsák alegismertebbek, melyet vágott virágként is ismerünk. Hosszú száron egy nagy virág. Ám arózsáknak többféle fajtacsoportja van, melyek kertben egyszerűbben tarthatók,...


Szelektív hulladékgyűjtés 3.

Mint minden más, ez is fejben kezdődik. Ha elhatározzuk, hogy: takarékosan bánunk Földünk véges nyersanyag- és energiakészleteivel, és nem terheljük a lerakókat és így a környezetünket olyan...