Papírvirágok - Valentin-napra

A papírvirágok kevés hozzávalót igényelnek és könnyen elkészíthetőek. Olcsó, ötletes ajándékok lehetnek így Valentin-nap közeledtével, és sokkal személyesebb meglepetések, mint a vásárolt ajándéktárgyak.

A februári Valentin-nap - a szeretet és szerelmesek napja - az utóbbi években már hazánkban is meghonosodott - de csak részben. Vannak, akik jó dolognak tartják, és akadnak szép számmal olyanok is, akik szerint ezt az alkalmat csupán a kereskedők favorizálják az extraprofit reményében.
Egy kis időráfordítással, papírvirágok készítésével kedves meglepetést szerezhetünk szeretteinknek. Aki összeállításunk kapcsán kedvet kap e technika részletesebb elsajátításához, az további virágok elkészítésének fortélyait ismerheti meg, ha ellátogat a www.webindia123.com/craft/flower/tissue/photissue.html címen elérhető internetes oldalra.

Szegfű

Hozzávalók: krepp papír, zöld ragasztószalag, drót, ragasztó, olló.
Elkészítés: 5 centiméter széles csíkot vágunk a papírból, és az egyik oldalát ollóval 0,5-1 centiméter mélységig bevagdossuk, kirojtozzuk. Ezt elkezdjük feltekerni a drót egyik hegyére, majd végül rákötözzük, vagy ráragasztjuk arra. A drótot betekerjük a zöld ragasztószalaggal, hiszen ez lesz a virág szára. Végezetül eligazgatjuk a szirmokat, hogy a virág feje laposabbá váljon, akárcsak a valódi szegfűé.

Pipacs

Hozzávalók: vörös és aranysárga krepp papír, fekete textildarab, zöld papír, vatta, drót, cérna, zöld ragasztószalag, olló
Elkészítés: A képen látható módon vágjuk ki a szirmokat vörös kreppből, virágonként összesen 4-5 darabot. Ezután készítsük el a virág közepét: vattából formázzunk gömböt, szúrjuk rá a drótra, és vonjuk be a fekete textillel. A sárga krepp papírból vágjunk egy 1 centiméter széles, és olyan hosszú darabot, ami körbeéri a pipacs közepét szimbolizáló gömböt. Ez ábrázolja majd a porzókat: rojtozzuk ki, és ragasszuk a virág közepének kerületére. Ezután erősítsük föl a vörös szirmokat, és igazítsuk őket a szárukkal merőleges állásba. Végezetül vonjuk be a drótot ragasztószalaggal, és a zöld lapokból készítsük el a leveleket.

Virágkosár forgácsból

Hozzávalók: Faforgács, vékony farostlemez, sötét színű karton, ragasztó, olló
Elkészítés: Forgácsból, vagy papírvékonyságú farostlemezből a képen látható módon kivágjuk a szirmokat, és összekötjük őket. A virágkosarat alkotó forgácsdarabokat ragasztjuk fel először a kartonlapra. Ez sötét alapszínű legyen, hogy a világos alkotás jól látsszon rajta. Ezután helyezzük fel a lap síkjából kiemelkedő virágokat.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Nagy Z. Róbert


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Viaszvirágok

Kevés növény van, ami a panelházakban is jól érzi magát, de a viaszvirág ilyen. Már 20-30 éve is kedvelt szobanövény volt, és mint ilyennek mára számos szebbnél szebb változatát nemesítették ki....


Nyárra készülve

A hosszú telet követően rövidke tavasz után nyakunkon a nyár. Összeállításunkban olyan ötleteket gyűjtöttünk csokorba, melyek segítségével kis anyagi ráfordítással is látványos dolgokat...