DREMEL készlet karácsonyra

A karácsonyi ajándékozást a Dremel cég egy igen komplett készlettel kívánja megkönnyíteni. A valóban sokoldalúan hasznosítható kis Dremel hálózati gépek ugyanis méltán egyre kedveltebbek, ami részben a külön beszerezhető számos speciális apró tartozéknak, no meg a kis fúrógép teljesítményének köszönhető. A különféle összetételű készletekben - a fúrógépen kívül - eddig csak alapnak tekinthető tartozékok voltak, a most karácsonykor piacra kerülő Dremel készlet azonban jelentősen eltér az eddigiektől; méret, tartalom, és kihasználhatóság tekintetében is.

Külső karton "ruhája" egyben kirakat is, amely egy felől láttatni engedi a már ismert MultiPro alapgépet, ugyanakkor e mellett bemutatja a készlet teljes "leltárát" is. A 101 darabos szerszámkészleten kívül azonban nem hiányzik a hajlékony tengely, és a derékszögű sarokbefogó feltét sem. Ezen felül még egy érdekes újdonság is jár a készlethez. Ez pedig nem más, mint a gép nyakára erősíthető lámpa.
Mindezek egy ötletesen szétnyíló dobozban tárolhatók, amely összehajtva ideálisan kis helyet igényel. Az új Dremel készlet így nemcsak a gépbe befogható szerszámtartozékok darabszámát tekintetve nyújt hosszú időre bőséges tartalékot, hanem az alapgép kihasználhatóságát is kiteljesíti.
A hajlékony tengellyel ugyanis még a nehezen hozzáférhető helyeken is kényelmesebben dolgozhatunk. A hajlékony tengelyt a már megszokott módon - a gép tengelyére hajtott menesztő hüvely és az abba becsúsztatott négyszögű tengelyvég, valamint a külső burkolatnak a gép nyakára rögzítésével - csatlakoztathatjuk. A markolatba azonban az eddigieknél könnyebben foghatjuk be a szerszámokat, mivel a tengelyt - a géphez hasonlóan - egy reteszelő gomb benyomásával tudjuk rögzíteni. A hajlékony tengely segítségével még finomabb munkákat is könnyen végezhetünk, hiszen a kis tengelymarkolatot könnyebb kézben tartva irányítani, mint magát a gépet. Ugyancsak a szűk helyeken történő munkavégzést könnyíti meg a 90 fokban elfordított tengelyű sarokfeltét. Ezt is menesztő betéttel kell a gép tengelyére csatlakoztatnunk, majd ezt követően a burkolat menetes részét a gép nyakára hajtva rögzíthetjük szilárdan.
A 90 fokban elfordított tengelyt kúpfogaskerék pár hajtja meg, és a tengelyt egy acélcsappal lehet a szerszámok patronba fogásakor rögzíteni. A kapcsolóhoz viszonyított helyzetén - a tartozék műanyag hollandi anyájának a lecsavarása után - a fejburkolat 30 fokonkénti elfordításával változtathatunk. Így a gép kapcsolója mindig a legideálisabb helyzetbe állítható.
A készlet külön érdekessége a gépre erősíthető lámpa. Használatához az eredeti hosszú nyakú patronhüvelyt le kell csavarnunk, helyére egy gumibetétes menesztő tárcsa kerül, majd a gép nyakára felhajthatjuk a két LED-et magában foglaló lámpaegységet. Ez egy apró dinamót foglal magában, amit a főtengelyre hajtott gumitárcsa hajt meg, és az általa termelt áram működteti a két fehér és nagy fényerejű LED-et. Sötét helyeken nagyon előnyös a használata, mert a diódák jól megvilágítják a szerszám környékét. A befogópatront a mellékelt nyak nélküli hüvellyel szoríthatjuk meg.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.