Antikolt és festett-fóliás ajtófrontok

A Falco Rt-hez tartozó Falco Profil Kft. bútorelemeivel korábban is foglalkoztunk már. Ezeket a félkész elemeket igazán azoknak találták ki, akik saját fantáziájuk és esetleg saját kézügyességük révén egyénileg alakítják ki lakásuk berendezését. Az egymással és a meglévő bútorokkal tökéletes színharmóniába hozott bútorajtók, profillécek, élborítások, oldalfalak nagyon alkalmasak arra, hogy egy-egy helyiség - előszoba, konyha - teljes bútorzatát harmonikus egységbe hozzuk.

A legelterjedtebbek az ún. háromdimenziós idompréselt anyagok. Ezek úgy készülnek, hogy a hátsó lapján laminált MDF alapanyagba belemarják a díszítő hornyokat, majd speciális membránpréssel olyan fóliával vonják be, mely tökéletesen leköveti a bemarások profilját. Ezzel a technológiával tömör- és osztott- és teljes üveges ajtók, fiókelőlapok, bútoralkatrészek egyaránt készülnek, rendkívül széles színválasztékban. Szintén régebb óta kaphatók a zsalus szerkezetű toló és nyíló ajtók, akár elemenként, külön-külön megvásárolva, akár készre szerelve. Az előbbiekből magunknak kell méretre szabni, összeragasztani, elkészíteni a teljes szekrényajtót. A Falco Profil most két újdonsággal rukkolt elő. A profilozott lécek felhasználásával, és egy ún. antikolt felületkezelési eljárás segítségével olyan felületeket állít elő, amelyek egy "öreg" antikolt tömörfa felület tökéletes illúzióját kelti. Az eljárás - más hasonló technológiáktól eltérően - egyedi megjelenést biztosít az így készült felületeknek; ajtóknak, bútorelőlapoknak stb. Antikolt felületkezeléssel bármilyen furnéros, profilozott léctermék előállítható. A még szebb felületkialakítás érdekében a bútorelemek juhar-furnér bevonattal vannak ellátva. Antikolt cseresznye és dió színben készülnek.
Ugyancsak teljesen új fejlesztéssel készülnek a festett-fóliás ajtófrontok. A fóliázott ajtókat, fiókelőlapokat, profilléceket egy további felületkezelésnek vetik alá, melynek következtében elvesztik a tipikus fóliás jellegüket, és festett (pácolt, antikolt) fa hatását keltik. A felület kialakításában meghatározó szerepe marad a fóliának, melyre - mintegy alapra - többféle kivitel is készíthető. Így a termékválaszték bővítése mellett lehetőség van a vevői igények széles körű kielégítésére is. A méret és formaválaszték természetesen igazodik a Falco Profil Kft. háromdimenziós ajtófront és fiókelő kínálatához. A színkínálat jelenleg öregbített cseresznye, öregbített kék és öregbített barna.
Az új bútorelemek a Falco Profil forgalmazóinál, az ország több pontján megtekinthetők, megvásárolhatók.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: antikolt, antik, ajtó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Zárak javítása, karbantartása

A lakástulajdonosok a legtöbb helyen korszerű biztonsági zárakra cserélték régi ajtózáraikat. Ezekkel még hosszú évekig nem lesz gondjuk, mivel alkatrészeik igen kopásálló porkohászati...


Antik hatású falak saját kezűleg

Különleges, antik mediterán hatású falak kialakítása többnyire a szobafestők feladata, mert ők gyakorlottabbak az ehhez szükséges lazúrozásban, a festékek visszatörlésében. Csakhogy ritkán...