Antikolt és festett-fóliás ajtófrontok

A Falco Rt-hez tartozó Falco Profil Kft. bútorelemeivel korábban is foglalkoztunk már. Ezeket a félkész elemeket igazán azoknak találták ki, akik saját fantáziájuk és esetleg saját kézügyességük révén egyénileg alakítják ki lakásuk berendezését. Az egymással és a meglévő bútorokkal tökéletes színharmóniába hozott bútorajtók, profillécek, élborítások, oldalfalak nagyon alkalmasak arra, hogy egy-egy helyiség - előszoba, konyha - teljes bútorzatát harmonikus egységbe hozzuk.

A legelterjedtebbek az ún. háromdimenziós idompréselt anyagok. Ezek úgy készülnek, hogy a hátsó lapján laminált MDF alapanyagba belemarják a díszítő hornyokat, majd speciális membránpréssel olyan fóliával vonják be, mely tökéletesen leköveti a bemarások profilját. Ezzel a technológiával tömör- és osztott- és teljes üveges ajtók, fiókelőlapok, bútoralkatrészek egyaránt készülnek, rendkívül széles színválasztékban. Szintén régebb óta kaphatók a zsalus szerkezetű toló és nyíló ajtók, akár elemenként, külön-külön megvásárolva, akár készre szerelve. Az előbbiekből magunknak kell méretre szabni, összeragasztani, elkészíteni a teljes szekrényajtót. A Falco Profil most két újdonsággal rukkolt elő. A profilozott lécek felhasználásával, és egy ún. antikolt felületkezelési eljárás segítségével olyan felületeket állít elő, amelyek egy "öreg" antikolt tömörfa felület tökéletes illúzióját kelti. Az eljárás - más hasonló technológiáktól eltérően - egyedi megjelenést biztosít az így készült felületeknek; ajtóknak, bútorelőlapoknak stb. Antikolt felületkezeléssel bármilyen furnéros, profilozott léctermék előállítható. A még szebb felületkialakítás érdekében a bútorelemek juhar-furnér bevonattal vannak ellátva. Antikolt cseresznye és dió színben készülnek.
Ugyancsak teljesen új fejlesztéssel készülnek a festett-fóliás ajtófrontok. A fóliázott ajtókat, fiókelőlapokat, profilléceket egy további felületkezelésnek vetik alá, melynek következtében elvesztik a tipikus fóliás jellegüket, és festett (pácolt, antikolt) fa hatását keltik. A felület kialakításában meghatározó szerepe marad a fóliának, melyre - mintegy alapra - többféle kivitel is készíthető. Így a termékválaszték bővítése mellett lehetőség van a vevői igények széles körű kielégítésére is. A méret és formaválaszték természetesen igazodik a Falco Profil Kft. háromdimenziós ajtófront és fiókelő kínálatához. A színkínálat jelenleg öregbített cseresznye, öregbített kék és öregbített barna.
Az új bútorelemek a Falco Profil forgalmazóinál, az ország több pontján megtekinthetők, megvásárolhatók.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: antikolt, antik, ajtó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ajtók felújítása festéssel

Bár újabban egyre divatosabbak a natúr fa színű ajtók, a régi mázolt felületűek még mindig lehetnek szépek és ápoltak. Ám ehhez az kell, hogy a felületük kellően sima legyen, és ne látszódjon...


Gyerekszobai biztonság növelése

Sokszor hallani, hogy sok szülő túlfélti gyermekét, telerakja a gyerek környezetét biztonsági eszközökkel, így a gyereknek esélye sincs, hogy megtanuljon vigyázni magára. Ebben biztosan sok az...