Kreatív alkotói pályázat

Re-design – gondold újra!

2015-02-23 11:42:58 | Módosítva: 2015-04-27 12:18:54

Ha szeretnéd megcsillogtatni a kreativitásodat és egyben tenni valamit a környezetvédelemért, jelentkezz a Humusz Szövetség lakossági pályázatára, amelynek témája az egyes tárgyak funkciójának újragondolása és ezekből újrahasznosított használati tárgyak barkácsolása. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsítse a „re-design” irányzatot, ezáltal is elősegítve a környezeti szemléletformálást.

Pályázhat minden magyar állampolgársággal rendelkező természetes személy. Lehetőség van egyéni vagy páros pályázatok benyújtására.


 A pályázat témája: 

1. kategória: bármilyen használati tárgy készítése a következők valamelyikéből: fölösleges/tönkrement bicikliből, bőröndből, harisnyából, esernyőből, régi játékokból.

2. kategória: kisebb méretű irodai kellék készítése, ami lehet: kalaptartó, papírtartó, kisszekrény, virágkaspó, asztali-, vagy állólámpa, beltéri recycling designkuka stb.

A beadott pályaműveknél legyen egyértelmű, hogy melyik kategóriában indulnak! Az anyagok beszerzéséről a pályázók maguk gondoskodnak.

 Ha inspirációra van szükséged, olvasd el Redizájn tippjeinket, ötleteinket!

 A beadott pályaművek technikai követelményei:

* Az alapanyagok mindkét esetben régi, felesleges, újrahasznosított-, újra feldolgozott- vagy maradékanyagok legyenek.

* A pályamunkához a pályázó adjon rövid (500 karakternyi) leírást, amelyből megismerhetjük az elkészítés folyamatát és a felhasznált anyagok eredeti funkcióját.

* Beküldendő minden pályaműről minimum 5 db, jó minőségű (megfelelő megvilágítás, fehér háttér, min. 1.5 MB, vagy 1.2 Mpixel méretű) fénykép.

* A fényképek közül 3 db elöl-, hátul- és oldalnézetet dokumentáljon, valamint

* 1-1 fénykép készüljön az alapanyagokról, illetve a kész pályaművekről (szemléltetve az „előtte-utána” állapotokat).

A pályázatok értékelése

A pályaműveket háromtagú szakmai zsűri értékeli.  A bírálatok során a közízlést, vagy a kisebbségek jogait, stb. kifejezetten sértő, szerzői-jogi szempontból aggályos, vagy a pályázati feltételeknek nem megfelelő műveket indoklás nélkül kizárjuk. Az eredményről minden pályázót írásban értesítünk.

Az alkotásokat a Humusz Szövetség Facebook oldalára is feltöltjük, hogy a közönség szavazatait (like-ok és megosztások) is figyelembe tudjuk venni. A különdíjak kiosztásánál a közönségszavazatok is beleszámítanak. A Facebook-on szavazni március 21. és 29. között lehet.

Eredményhirdetés: 2015. március 31.

 Díjazás

Fődíj: Pályázati kategóriánként 45 ezer forint értékű ajándékcsomag, benne barkács készlet, kreatív könyv és magazin előfizetés a zöld gondolkodás elősegítése jegyében.

Továbbá mindkettő kategóriából több pályamű is kiválasztásra kerül, amelyek Re-Krea különdíjban részesülnek.

 Re-design vándorkiállítás

A nyertes és különdíjazott pályaműveket a Humusz Szövetség a 2015. április-október között, az ország 11 helyszínén megrendezésre kerülő országos „Re-design vándorkiállításon”mutatja be.  A kiállítás megnyitójára április 18-án kerül sor a Zöldmag Fesztivál keretében a Magnet Közösségi Házban. Az esemény díszvendége, a pályázat zsűrijének egyik tagja Ullmann Mónika, a közismert színésznő.

A kiválasztott - azaz díjazott - pályaművek Humusz Szövetség irodájába való szállítása és annak költsége a pályázót terheli, és ezt április 10-éig meg kell tennie, hogy az alkotás megjelenhessen a vándorkiállításon.

 Beküldési határidő: 2015. március 20. (a benyújtásnál a postai bélyegző dátuma számít):

 Beküldési cím: Humusz Szövetség, 1111 Budapest, Saru utca 11.

A képeket elektronikus formában várjuk a redesignpalyazat@humusz.hu e-mail címen.

A tárgyban a „Re-design – Gondold újra!” jeligét fel kell tüntetni.

Minden pályaműnél kérjük megadni az alkotó nevét és elérhetőségeit (lakcím, telefonszám és e-mail).

 

Egyéb információk:

A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket. A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják, hogy a zsűri bármely, jelen pályázattal kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban minden jogi tevékenység kizárt.

A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja.

További tájékoztatás kérhető: redesignpalyazat@humusz.hu email címen, vagy a (+36-1) 386-26-48 telefonszámon, illetve személyesen a Humusz Szövetség irodájában (1111 Budapest, Saru u. 11.).

 Kíváncsian várjuk a beérkező pályaműveket – mindenkinek jó munkát és sok sikert kívánunk!

 A pályázat az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott projektjének keretein belül kerül megvalósításra. Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E. Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu.

 

 Médiapartnerek:

 

 Gyakran Ismételt Kérdések

1. Egy pályázó több pályaművet is beadhat?

- Igen, nem akarunk a kreativitásnak határt szabni!

2. A pályázat kiírásban felsorolt anyaglistából lehet csak alapanyagot választani?

- Az I. kategóriánál alapvetően az a feladat, hogy megadott tárgyak legyenek a kiindulási anyagok, ezek alkossák a fő részét a pályaműnek, továbbá lehetséges azok kombinálása. Természetesen a készítés során kisebb mértékben fel lehet más anyagot is használni, de ezeknél is törekedjetek, hogy újrahasznált, újra feldolgozott vagy újrahasznosított anyagok legyenek. Ebben az esetben nincs meghatározva a végeredmény! 

3. A II. kategóriánál milyen alapanyagokat lehet felhasználni?

- Ebben az esetben rátok bízzuk, hogy milyen anyagból indultok ki, a feladat azonban itt is a re-design, azaz régi, felesleges tárgyakat kell kreatívan újragondolni, újrahasználni. Illetve itt is fel lehet kis mértékben használni más, nem újrahasznált/feldolgozott/hasznosított anyagot.
4. Mit takar "A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja." kitétel?
- A szabad felhasználás azt jelenti esetünkben, hogy a pályaművekről készült - a jelentkező által beküldött - fotókat felhasználhatjuk beszámolókhoz, kommunikációs anyagokhoz, magához a vándorkiállításhoz stb., illetve a nyertes pályaműveket az azokból összeállított vándorkiállítás során mutatjuk be ország-világnak, majd a kiállítás végén minden nyertessel egyénileg egyeztetünk, fel kívánják-e ajánlani alkotásukat a Humusz Szövetség részére, vagy annyira megszerették a művet, hogy nincs szívük megválni tőlük.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A kertben is tilos az avarégetés

Idén tavasszal lépett hatályba az új tűzvédelmi rendelet, amely jelentős változásokat hoz mind az önkormányzatok, cégek működésében, mind a lakosságra vonatkozó előírások esetében. Ezek közül az...