Régi új ismerős - Perles

A középkorúak bizonyára emlékeznek az Iskra márkanévre, és a Perles sem hangzik idegenül számukra. Nos, eláruljuk, hogy a két név tulajdonképpen ugyanazt takarja. Az Iskra gyár évtizedek óta működik Szlovéniában, és professzionális kategóriájú gépeit jól ismerik Európa keleti felében. Nálunk is ezen a néven kerültek forgalomba. A Perles svájci illetőségű, és márkanevét jobbára a kontinens nyugati felében használja.
Ma ez a két cég lényegében egy tulajdonban van. A gyártás zöme Szlovéniában történik, de egyes típusokat Svájcban készítenek. A piacpolitika kedvéért pedig változatlanul mindkét márkanevet használják: keleten az Iskrát, nyugaton a Perlest. Magyarország ebből a szempontból már nyugatnak számít.
A márkával való ismerkedésül az elektromos kéziszerszám kategória egy jellegzetes gépét, a KS 55 jelzésű körfűrészt kaptuk kölcsön a hazai képviselettől. Külső megjelenése, a felhasznált anyagok, a beállítási lehetőségek már az első látásra pozícionálják a gépet. Műanyagokat csak az „ártalmatlan” helyeken találunk. Még a tárcsavédő belső oldala is aluötvözet, s persze ami a legfontosabb: a talp – rajta a szögbeállítás és a vágásmélység állítás alkatrészei – szintén alumínium öntvények, következésképpen merevek, stabilak. Talán ezek azok a kívülről is látható tulajdonságok, amelyek a magas minőséget, a pontos munkavégzés lehetőségét jelzik.
Az 1300 W-os, 160 mm-es, keményfémlapkás tárcsával szállított Perles gép egyenes vágásban 55 mm, 45°-os dőlésben 38 mm-es vágásmélységet tud. Érdekessége, hogy nincs rajta hasítóék, így könnyebb - akár a munkadarab közepén is – bemélyíteni az anyagba. Biztonsági kapcsolója megakadályozza a véletlen bekapcsolást, tengelyreteszelése pedig elősegíti a gyors tárcsacserét.
A Perles gépet rövid próbáink és akciós bevezető ára alapján elsősorban az iparosoknak és az igényes barkácsolóknak ajánljuk.
A márkáról bővebb információt találnak a www.perles.hu honlapon.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: perles

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.