Végezzünk Mestermunkát!

Számos olvasónk találkozhatott már azzal az elégedett, vidám arccal, amely a MESTER purhabok és tömítők csomagolásáról mosolyog ránk. De vajon mi mindenre használhatók ezek az anyagok? Az építés, felújítás, barkácsolás terén számtalan példát említhetnénk. Nézzünk néhány tipikus feladatot, amelyek megoldásához a MESTER készítmények hathatós segítséget nyújtanak.

Régi házunk ablakait új, korszerű nyílászárókra cseréljük
A legprecízebb falbontás és méretezést követően is hézag marad az új ablak kerete és a falazat között. Ennek kitöltésére használandó a MESTER Purhab. Szigetelést nyújt a hő és zajok ellen, ezenkívül a nyílászáró stabilitását növeli. Gondosan olvassuk el a használati utasítást, és ne felejtkezzünk el a szükséges elő- és utánnedvesítésről!

Festés, tapétázás előtt réseket, repedéseket kell eltüntetnünk
A MESTER Festhető Akril Tömítő kiválóan alkalmazható rések, repedések, csatlakozási hézagok kitöltésére, elsősorban beltérben. Az anyag a megkötés után 24-48 óra múlva átfesthető.

Befolyik a víz a kád vagy a mosdó szélénél
Rugalmas, vízálló tömítést tudunk készíteni MESTER Szaniter Fugázó Tömítő segítségével. A kád vagy mosdó pereme és a fal találkozásánál felhordott tömítés hosszú távon ellenáll a penészedésnek, könnyen tisztítható és esztétikus. A színválasztékban megtalálhatjuk a csempe színéhez legjobban illőt.

Tükröt szeretnénk felragasztani egy ajtóra
A tükör felragasztásánál fontos szempont, hogy ne agresszív anyagot használjuk, ami tönkreteheti a foncsorréteget. Erre a célra javasolt a MESTER Semleges Szilikon Tömítő, amely semleges kémhatású, nem agresszív anyag. Ezért fémek (pl. bádog ereszcsatorna) tömítésénél is ezt használjuk!

Dekorlemezeket, lambériát vagy álmennyezeti elemeket akarunk felrögzíteni a falra
Természetesen nem szeretnénk fúrni, szögelni, kalapálni. Ha kéznél van a MESTER Fix Építési Ragasztó, akkor megoldottuk a problémát. Nedvszívó aljzatokra (tégla, beton, fa) egyszerűen, gyorsan felragaszthatunk vele fát, csempét, hungarocell anyagokat. Vizes bázisú, oldószermentes, tehát egészségünkre teljesen ártalmatlan.

A tömítőanyagok felhordásához szükségünk lesz fém kinyomópisztolyra. Lehetőleg acélvázas, jó minőségű, stabil pisztolyt vegyünk, a gyenge konstrukciókkal nem lehet szépen, egyenletesen és precízen dolgozni. Purhab használatához legyen kéznél egy vízzel teli szórófejes műanyag palack és egy pár védőkesztyű. Csak munkaruhában dolgozzunk valamennyi anyaggal!
Hosszasan sorolhatnánk még a példákat, de talán az említett ötletek is igazolják a MESTER készítmények sokoldalú alkalmazhatóságát. Azért, hogy munkánkra büszkék lehessünk, és elmondhassuk, Mestermunkát végeztünk!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.