A sebesség döntő érv:

A Bosch új progresszor-szúrófűrészlapjai

A sebesség a döntő a szúrófűrészekkel végzett munkában is. Itt sok függ a tartozékoktól. A tartozékok között világújdonságként tűntek fel a Progressor-modellek, ezekkel mutatta be a Bosch a kölni Vasáru-vásáron a szúrófűrészlap-generációt, amelynek tagjai az összes eddiginél gyorsabban fűrészelnek.
Ennek a találmánynak különös ismertetőjele egyrészt a fűrészfogak növekvő osztása – a kisebb fogak vannak a szárnál, nagyobbak a csúcsnál. Ezzel a fogosztással elérhető, hogy a vékony munkadarabokat csak a kis fogak vágják, a vastagokat ezenkívül a nagyok is. Másrészt, a fűrészlap speciális ék alakja arról gondoskodik, a hogy a vágószál a visszafelé irányuló löketszakaszban elemelkedik a vágott anyagtól és ez a fogakat kíméli. Ezáltal fokozódik a vágási sebesség és hosszabb lesz az élettartam. A használó hosszabb ideig tud dolgozni a szerszámmal. Ezenkívül az éles beszúrófoggal rendelkező speciálisan kialakított lapcsúccsal pontos és gyors a besüllyesztés.

A Bosch két kivitelben kínálja a Progressor-fűrészlapokat: fémhez és fához. A fémhez használható lapokat acélhoz, színesfémhez és PVC-hez optimalizálták, de használható fa (60 milliméterig) és műanyag (30 milliméterig) fűrészeléshez is. A fához alkalmas Progressor-fűrészlapok a szegelt fát, alumíniumot és színesfémet is elfűrészelik. Így elmarad a terhes fűrészlap csere, ha időközben más anyagot kell elvágni. A Progressor-fűrészlapok további előnye: a vágás minősége különböző vastagságú anyagoknál is mindig jó.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: szúrófűrész

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ryobi, amivel Ön többre képes

A Ryobi® kisgép megbízható segítőtárs a lakás vagy a ház szépítése vagy felújítása során felmerülő mindenféle munkához. Legyen szó bútorok összeállításáról és rögzítéséről vagy bútorok...