Mozgatható tv-asztal

Legtöbb lakásban állandó helye van a TV-készüléknek. Egészen addig nem érezzük szükségét e súlyos tárgy elmozdításának amíg meg nem hibásodik, vagy valaki meg nem betegszik a családban. Utóbbi esetben az is előfordulhat, hogy a készüléket egy másik helyre, esetleg másik szobába kell áttolni. Igazán csinos asztalkára leltünk olasz laptársunk hasábjain, mellyel ez a cseppet sem veszélytelen feladat egyszerűen végrehajtható.

A kör alakú asztalt úgy tervezték, hogy alsó polcán elférjen a video, a tv-készülék feletti konzollapra pedig a készülékek kezeléséhez szükséges távirányítók, ceruza, műsorfüzet helyezhető.

Alapanyagként választhatunk laminált felületű bútorlapot vagy rétegelt lemezt. A bútorlapok látható éleit összeállítás előtt élfóliázni kell. Ha rétegelt lemezből dolgozunk, a felületek csiszolását követően pácolás és lakkozás szükséges. Az alkatrészek alakja és az elkészítéshez szükséges darabszámok rajzunkon jól láthatók. A méretek megállapításához saját készülékeink méreteit vegyük figyelembe, és kicsinyítés nélküli rajzuk megszerkesztéséhez egy nagy csomagolópapírt használjunk.

A négy darab azonos méretű és az egy kisebb körlapot dekopír fűrész segítségével szabhatjuk ki legegyszerűbben. Két körlapról – három, illetve két oldalról – akkora körszeleteket szabjunk le, hogy videonk kényelmesen elférjen majd az oldallapok elhelyezése után. Az oldalak hosszméretét most határozzuk meg, az elülső élek síkját pedig alakítsuk a körívhez. A tartó- és oldallapokra párosával készített furatok nemcsak esztétikailag díszítik az állványt, hanem a készülékek összeköttetésére szolgáló vezetékek átbújtatását is biztosítják a szellőzés mellett.

A video fiók lapjait csapozva vagy csavarokkal is megerősítve él-lap kötésben ragasztással erősítsük egymáshoz. Az alsó és a felső körlapot is ragasszuk, és száradásig jól préseljük össze a felületeket.

Az önbeálló bútorgörgők és a fogantyúk felszerelése után csak a konzol elkészítése van még hátra. A konzolvas furatos kereszttartóit hegesztéssel rögzítsük a szárhoz. Rozsdátlanítása és festése után felcsavarozhatjuk rá a kisméretű tárcsát. Ezt legutoljára szereljük facsavarokkal az asztal hátsó lapjára.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tévé, asztal

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vigyázat! Itt csalnak!

Valószínűleg sok ezer Kft. és Bt. kapott olyan hivatalosnak tűnő levelet, hogy fizessen be gyorsan 24 ezer forintot, mert különben még pótdíjat is kell majd fizetnie.


Multifunkciós bútorok

Az soha sem hátrány, ha valami több, mint aminek első ránézésre gondolnánk. A gond a fordítottjával van. Főleg kis lakásban előnyös, ha egy bútordarab több mindent tud, mint ami a nevében szerepel....