Mozgatható tv-asztal

Legtöbb lakásban állandó helye van a TV-készüléknek. Egészen addig nem érezzük szükségét e súlyos tárgy elmozdításának amíg meg nem hibásodik, vagy valaki meg nem betegszik a családban. Utóbbi esetben az is előfordulhat, hogy a készüléket egy másik helyre, esetleg másik szobába kell áttolni. Igazán csinos asztalkára leltünk olasz laptársunk hasábjain, mellyel ez a cseppet sem veszélytelen feladat egyszerűen végrehajtható.

A kör alakú asztalt úgy tervezték, hogy alsó polcán elférjen a video, a tv-készülék feletti konzollapra pedig a készülékek kezeléséhez szükséges távirányítók, ceruza, műsorfüzet helyezhető.

Alapanyagként választhatunk laminált felületű bútorlapot vagy rétegelt lemezt. A bútorlapok látható éleit összeállítás előtt élfóliázni kell. Ha rétegelt lemezből dolgozunk, a felületek csiszolását követően pácolás és lakkozás szükséges. Az alkatrészek alakja és az elkészítéshez szükséges darabszámok rajzunkon jól láthatók. A méretek megállapításához saját készülékeink méreteit vegyük figyelembe, és kicsinyítés nélküli rajzuk megszerkesztéséhez egy nagy csomagolópapírt használjunk.

A négy darab azonos méretű és az egy kisebb körlapot dekopír fűrész segítségével szabhatjuk ki legegyszerűbben. Két körlapról – három, illetve két oldalról – akkora körszeleteket szabjunk le, hogy videonk kényelmesen elférjen majd az oldallapok elhelyezése után. Az oldalak hosszméretét most határozzuk meg, az elülső élek síkját pedig alakítsuk a körívhez. A tartó- és oldallapokra párosával készített furatok nemcsak esztétikailag díszítik az állványt, hanem a készülékek összeköttetésére szolgáló vezetékek átbújtatását is biztosítják a szellőzés mellett.

A video fiók lapjait csapozva vagy csavarokkal is megerősítve él-lap kötésben ragasztással erősítsük egymáshoz. Az alsó és a felső körlapot is ragasszuk, és száradásig jól préseljük össze a felületeket.

Az önbeálló bútorgörgők és a fogantyúk felszerelése után csak a konzol elkészítése van még hátra. A konzolvas furatos kereszttartóit hegesztéssel rögzítsük a szárhoz. Rozsdátlanítása és festése után felcsavarozhatjuk rá a kisméretű tárcsát. Ezt legutoljára szereljük facsavarokkal az asztal hátsó lapjára.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tévé, asztal

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Felsőmarós munkák

Az asztalosok és a hobbiként famunkákkal foglalkozók számára a marógép alapvetően fontos szerszám. Ezzel képesek profi minőségű lemunkálásokat készíteni, ami a munkadarabokat gyári minőségűvé...


Bútorok üvegből

Szinte minden lakásban van üvegajtós része valamelyik bútornak, lehet ez a dohányzóasztal lapja, a konyhaszekrény ajtók valamelyik felső eleme vagy a szobai vitrin. Üvegajtó mögött általában...