Megalakult az Ezermester Magyar Barkács Kft.

2010-01-19 17:18:25 | Módosítva: 2010-01-20 17:55:28

A barkácspiac hazai barkácsboltjainak összefogására 2009. Július 6-án megalakult az Ezermester Magyar Barkács Kft., melynek célja a barkácsüzletek piaci versenyképességének megőrzése a Magyarországon jelen lévő multinacionális áruházláncokkal szemben. A Kft. ebből az együttműködésből adódó beszerzési, logisztikai és disztribúciós együttműködési előnyöket teszi elérhetővé a belépő tagok számára.

A Magyarországon jelenlévő multinacionális barkács áruházláncok a piac mintegy 55 százalékát tudhatják magukénak, és hozzávetőlegesen 165-170 milliárd forint forgalmat bonyolítanak évente. A kisebb vállalkozások aránya 45 százalékot tesz ki, melyek az öt multinacionális vállalathoz tartozó összesen 64 barkácsáruházzal próbálják felvenni a versenyt.
A multinacionális barkács áruházláncok óriási előnye velük szemben a tőkeerősség, az adómentesség, a rendkívül kedvező feltételek a beszállítókkal szemben és a széles áruválaszték. A több ezer kiskereskedelmi barkácsüzlet eredményes működésének az a feltétele, hogy egy jól szervezett együttműködés segítségével közösen és egységesen lépjenek föl mind beszerzés, mind marketing tekintetében.

"Az Ezermester Magyar Barkács Kft. egyfajta közvetítői, ügynöki szerepet tölt be, amely a tagoktól elvárja a törekvést az egységes arculat felé, a együttes fellépést a beszállítókkal szemben, valamint a közös akciókban való részvételt. Ugyanakkor rendkívüli függetlenséget is biztosít a tagok számára, hiszen azok megőrizhetik saját üzletük elnevezését, dönthetnek üzletük berendezéséről, választékáról, árairól, és önálló marketing tevékenységet is folytathatnak." - mondta Bak Péter, a Kft. ügyvezetője.
A jelenleg 12 társult üzletet számláló társaság célja, hogy 2009. év végére a csatlakozott üzletek száma elérje a 75-öt. Az Ezermester Magyar Barkács Kft., nevének megfelelően, törekszik és előnyben részesíti a forgalmazott áruk Magyarországról történő beszerzését, ezzel is lehetővé téve a hazai vállalkozások helyzetbe kerülését, versenyképességük megőrzését.
Az Ezermester lap - nem csak a névazonosság okán, hanem a fenti kereskedelmi filozófiát is magáévá téve - igyekszik nyomon követni, és a maga lehetőségein belül segíteni a sokat ígérő vállalkozást.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ezermester Extra 2016/1. énKertem: virágoskert

Lapozzon bele!Digitálisformában megvásárolható itt!


Egy tökéletes hely ezermestereknek

Képzelj el egy áruházat, ahol valamivel több mint százezer olyan hasznos termék található amelyik elengedhetetlen, ha kerted van, ha barkácsolsz, vagy ha ezermester vagy. Ráadásul ezek a...