Garay Center

2015-11-23 10:19:37 | Módosítva: 2015-11-23 10:20:42

Tudtad, hogy a Keleti pályaudvartól öt perc sétára levő Garay tér több mint egy évszázaddal ezelőtt is már klasszikus piacként működött, ahol kiskereskedők a földről, pokrócokról árusították olcsó portékáikat?


Tudtad?

Tudtad, hogy a város vezetése egészségügyi okokra hivatkozva az 1920-as években bezárta a piacot, és csak 1931-ben indulhatott újra a kereskedés egy új épületben?

És azt tudtad, hogy 2003-ban az önkormányzat a régi helyén egy modern épület felállítását tűzte ki célul, mely korszerűsége mellett megőrzi a tér eredeti funkcióját?

Hát így született meg 2008-ban a jelenlegi többfunkciós egység, melyben a piac továbbra is kiemelt szerepet kap. A földszinten és az első emeleten szolgáltatók, boltok üzemelnek, a center tetején pedig több mint 230 lakás található. A kényelmes parkolást a több mint 600 beállós parkoló biztosítja.A Garay Centerben ma már minden megtalálható, ami a környéken élők mindennapjait megkönnyítheti: virágos, pék, állateledeles, papír-írószeres, újságos, textilbolt, sőt DM és a Penny Market is. A cipésznél a cipőnk javíttatása mellett kulcsot is másoltathatunk, gravíroztathatunk, sőt bélyegzőnket is elkészítik, míg a tradicionális családi órásmesternél ezüstékszereinket is rendbe hozzák.

A Garay törzsvásárlói rendszerről, a ház programjairól a www.garaycenter.hu weboldalon találsz részleteket!

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Garay Center

A Keleti pályaudvartól öt perc sétára levő Garay tér több mint egy évszázaddal ezelőtt még csupán klasszikus piacként működött. Mára azonban a térre egy nagyon praktikus, sok-sok mindennapi...


Előkészületek a történelmi múltú Nyugati és Keleti pályaudvar rekonstrukciójáért

Elindult a két nagy pályaudvar felújítási folyamata. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint, a projektgazda MÁV Zrt. októberben nyújtotta be a két kiemelt projekt támogatási...