Falfoltozás

Manapság megszokott dolog, hogy a válaszfalak ún. szárazépítéssel, gipszkartonból készülnek. Felületük viszont sérülékenyebb, mint a hagyományosan készülteké, s akár egy szék karfájával megütve is kilyukasztatók. Az ilyen malőr bosszantó ugyan, ám a hiba könnyen javítható foltozással. Ehhez csak egy darab gipszkarton kell, és máris hozzáfoghatunk a foltozáshoz.

Mérjük meg a sérült falrészt, és ne csak a lyukat, mert a karton alatt morzsolódó részek is lehetnek. Szabjunk ki fűrésszel egy nagyobb négyzetes gipszkarton darabot, és a tetejét megjelölve körvonalait ceruzával másoljuk át a falra. A jelölés vonalán vágjuk ki a sérült részt, majd a lyukat áthidalva belülről ragasztópisztollyal rögzítsünk a burkolóanyagra két vékony, és kb. 30 mm széles lécdarabot. A kiszabott foltot illesszük a helyére, a réseket körben gipsszel töltsük ki, majd üvegszálas szalaggal is fedjük le a folt kontúrját. A foltozás helyét simítsuk be gipsszel, majd teljes kiszáradása után lágyan csiszoljuk síkba a fallal. Portalanítás után pedig máris hozzáfoghatunk a festéséhez.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: foltozás

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Foltozás folyékony PVC folttal

Még mindig számos felfújható kajakés csónak szeli folyóink éstavaink vizét, amelyek azonban kényesek akülső sérülésekre.


Padlószőnyeg foltozás

Aki padlószőnyeges lakásban lakik, tudja, hogy a padlója számos sérülésnek van kitéve. A bútorlábak nemcsak lepréselhetik a felületüket, de mozgatásuk közben feltéphetik a szálakat, sőt a hordozó...