Falfoltozás

Manapság megszokott dolog, hogy a válaszfalak ún. szárazépítéssel, gipszkartonból készülnek. Felületük viszont sérülékenyebb, mint a hagyományosan készülteké, s akár egy szék karfájával megütve is kilyukasztatók. Az ilyen malőr bosszantó ugyan, ám a hiba könnyen javítható foltozással. Ehhez csak egy darab gipszkarton kell, és máris hozzáfoghatunk a foltozáshoz.

Mérjük meg a sérült falrészt, és ne csak a lyukat, mert a karton alatt morzsolódó részek is lehetnek. Szabjunk ki fűrésszel egy nagyobb négyzetes gipszkarton darabot, és a tetejét megjelölve körvonalait ceruzával másoljuk át a falra. A jelölés vonalán vágjuk ki a sérült részt, majd a lyukat áthidalva belülről ragasztópisztollyal rögzítsünk a burkolóanyagra két vékony, és kb. 30 mm széles lécdarabot. A kiszabott foltot illesszük a helyére, a réseket körben gipsszel töltsük ki, majd üvegszálas szalaggal is fedjük le a folt kontúrját. A foltozás helyét simítsuk be gipsszel, majd teljes kiszáradása után lágyan csiszoljuk síkba a fallal. Portalanítás után pedig máris hozzáfoghatunk a festéséhez.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: foltozás

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Padlószőnyeg foltozás

Aki padlószőnyeges lakásban lakik, tudja, hogy a padlója számos sérülésnek van kitéve. A bútorlábak nemcsak lepréselhetik a felületüket, de mozgatásuk közben feltéphetik a szálakat, sőt a hordozó...


Foltozás folyékony PVC folttal

Még mindig számos felfújható kajakés csónak szeli folyóink éstavaink vizét, amelyek azonban kényesek akülső sérülésekre.