Siemens a Construmán

A Siemens Zrt. Automatizálás és hajtástechnika ágazat idén is kiállított a 26. Construma nemzetközi építőipari szakkiállításon. A C pavilon 3/D standján 50 m2-en mutatta be az épületvillamossági termékkínálatát.

A kiállítási installáció egy lakásbelsőt mutatott be, ahol a stilizáltan megjelenő helyiségekben különböző stílusú villanykapcsolókat helyeztek el a helyiségre jellemző működő funkciókkal.
A kiállításokon általában szükséges tereket - konyha, tárgyalók, regisztráció stb. - is így helyezték el. A gyerekszobába színes a díszítőkeretekkel variálható delta vita család került gyermekvédelmi dugszolóaljzattal, fényerőszabályzóval és éjszaki irányfénnyel ellátott kapcsolóval. A dolgozószobában ezüstszínű delta profil szerelvények kerültek számítástechnikai csatlakozóval és távirányítható fényerőszabályzóval. A fürdőbe az egyszerű vonalvezetésű delta style család mutatta be a szükséges megoldásokat: csapófedeles dugaszolóaljzat, leválasztókapcsoló. A hálószobát jelző falra a nagy sikernek örvendő üveg keretes delta miro család került. A tárgyalóként is használt étkező barátságos hangulatát a fából készült burkolattal ellátott delta natur család teremtette meg. A konyhában az alap kínálatot jelentő delta line, míg a szintén tárgyalóként szolgáló nappaliban az újdonságnak számító fa keretes delta miro termékcsalád biztosította a lehetőséget működő készülékek áramellátásához és a világítás kapcsolásához.
A nappalihoz kapcsolódóan mutatták be a Siemens programozható és távirányitható redőnyvezérlését. A stand főbejáratául szolgáló folyosó lámpáit az új delta reflex mozgásérzékelő kapcsolta, itt lettek elhelyezve az elektroinstalláció technika kínálatát gazdagító alpha elosztók, bennük a beta moduláris készülékek teljes választéka: kismegszakítók, védelmi- és mérőkészülékek. Továbbá a kapcsolástechnika és a mikroautomatizálás épületekben használható termékei közül a motorvédő kapcsoló, kontaktor és a LOGO! programozható relé. Itt mutatták be a falon kívüli IP44-es védettségű és az új IP20-as védettségű kapcsolókat is. A mennyezeten pedig a delta reflex elemes füstérzékelő egészítette ki a készülékválasztékot.
A kiállítási stand tervezésekor és kivitelezésekor az volt a fő cél, hogy a vállalatcsoport megfelelően legyen bemutatva, ezért a reklámfilmeket természetesen Fujitsu-Siemens plazma TV-n tekinthették meg az érdeklődők, és a Hungexpo által újdonságként bevezetett vonalkódos regisztráció is egy Amilo gép segítségével üzemelt, amin már az új Windows Vista operációs rendszeren futott. Még a vendégeket is a BSH Kft által biztosított Siemens kávéfőzővel készített italokkal tudták megkínálni.
Az SBT új terméke a Synco Living tökéletesen kompatibilis az A&D gamma wave rendszerével, ezért nem csak távirányítóval lehetett működtetni a kapcsolókat és a fényerőszabályzót, valamint a redőnyvezérlést, hanem a hűtés-fűtés szabályozására alkalmas központi egység segítségével is.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: siemens

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Elektromos sztráda

Áramszedőkkel ellátott kamionok, felsővezetékek, elektromos autópálya – ilyen megoldással kísérletezik németországi tesztpályáján a Siemens.


Biztonságos elektromos hálózat

Számos nehézséggel szembesülhetünk elektromos rendszerünk felújítása során, de a Siemens megbízható és jövőbemutató portfóliója segítségével biztonságossá tehetjük lakóterünket.