Amire érdemes odafigyelni

Természetes kövek ragasztása

Napjainkban divatosak a természetes kövek felhasználásával készült felületek, teraszok, kerti utak. Ezek elkészítéséhez nyújtanak segítséget a Murexin természetes kövek ragasztásához kapcsolódó termékei, amelyek biztos és erős ragasztást, harmonikus megjelenést biztosítanak, és minden kőfajta ragasztásához található megfelelő ragasztó.

A ragasztó átütésének (pl. gyengébb minőségű világos köveknél) elkerüléséhez ügyeljünk a természetes kő gyártójának ajánlására. Használjuk a Murexin Flex csemperagasztó fehér színű változatát és végezzünk próbaragasztást.

Hogyan kerüljük el a természetes köveken megjelenő kivirágzást?

A kivirágzást a kövek felületén képződő mészlerakódás okozza, ami kefe segítségével vagy például sósavval távolítható el. A kivirágzás elkerüléséhez használjuk a Murexin Flex Trass csemperagasztót.

Hogyan és miért kell impregnálni?

A színanyagok beszivárgása a kövek foltosodásához, elszíneződéséhez vezethet, ezért a természetes köveket a gyártó utasításai szerint impregnálni kell. A kiválasztott impregnáló anyagot próbafelületen érdemes tesztelni. Impregnáláshoz a Murexin Természetes kő impregnálót ajánljuk.

Hogyan válasszuk ki a fugát?

Kültérben és padlófelületen szürke árnyalatú színeket használjunk. Színes fugázásnál készítsünk próbafelületet. A fugázó anyagot a kő méretének megfelelő fugaszélességhez- és mélységhez egyeztessük. Homokágyba fektetett kövekhez a Murexin Díszburkolatfugázót ajánljuk. Iszapoláshoz a Murexin Trass fugázó B15-t, a Kőfugázót illetve a Vékonyfugázó S3-t használatát javasoljuk.

Mire ügyeljünk a durva, kezeletlen felületeknél?

Kerüljük az erősen kötő, tapadó illetve intenzív színanyagokat tartalmazó fugázókat. Továbbá ajánlott a felületet mielőbb átmosni.

Mit kell figyelembe venni a természeteskő szilikon használatánál?

A természetes kövekhez csak semlegesen térhálósodó szilikont használjunk, a peremek elszennyeződésének elkerülésére. A Murexin Természeteskő szilikon erősen igénybe vett felületek, pl. víz alatti részek fugázására is alkalmas.
Nem elegendő a természetes kövek előírásszerű ragasztása, a folyamatos ápolásról is gondoskodni kell. A Murexin Természeteskő tisztító, márvány tisztító és márvány ápoló kifejezetten ilyen típusú igénybevételre lett kifejlesztve.

www.murexin.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: murexin, ragasztás

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Aljzatkiegyenlítők a Murexintől

A rendszerben alkalmazott alapozók és aljzatkiegyenlítők bármilyen típusú burkolat és terhelés esetén megfelelő szilárdságot tudnak adni. Az alapfelületnek legalább 28 naposnak kell lennie, és a...


Gyors javítások nyaraláskor

Mindenki nyaralni készül, és otthonuktól távol előadódhatnak apróbb javítások is. Varrókészletet általában visznek magukkal az útra kelők, azonban jól jöhet még az erős ragasztószalag, a...