Amire érdemes odafigyelni

Természetes kövek ragasztása

Napjainkban divatosak a természetes kövek felhasználásával készült felületek, teraszok, kerti utak. Ezek elkészítéséhez nyújtanak segítséget a Murexin természetes kövek ragasztásához kapcsolódó termékei, amelyek biztos és erős ragasztást, harmonikus megjelenést biztosítanak, és minden kőfajta ragasztásához található megfelelő ragasztó.

A ragasztó átütésének (pl. gyengébb minőségű világos köveknél) elkerüléséhez ügyeljünk a természetes kő gyártójának ajánlására. Használjuk a Murexin Flex csemperagasztó fehér színű változatát és végezzünk próbaragasztást.

Hogyan kerüljük el a természetes köveken megjelenő kivirágzást?

A kivirágzást a kövek felületén képződő mészlerakódás okozza, ami kefe segítségével vagy például sósavval távolítható el. A kivirágzás elkerüléséhez használjuk a Murexin Flex Trass csemperagasztót.

Hogyan és miért kell impregnálni?

A színanyagok beszivárgása a kövek foltosodásához, elszíneződéséhez vezethet, ezért a természetes köveket a gyártó utasításai szerint impregnálni kell. A kiválasztott impregnáló anyagot próbafelületen érdemes tesztelni. Impregnáláshoz a Murexin Természetes kő impregnálót ajánljuk.

Hogyan válasszuk ki a fugát?

Kültérben és padlófelületen szürke árnyalatú színeket használjunk. Színes fugázásnál készítsünk próbafelületet. A fugázó anyagot a kő méretének megfelelő fugaszélességhez- és mélységhez egyeztessük. Homokágyba fektetett kövekhez a Murexin Díszburkolatfugázót ajánljuk. Iszapoláshoz a Murexin Trass fugázó B15-t, a Kőfugázót illetve a Vékonyfugázó S3-t használatát javasoljuk.

Mire ügyeljünk a durva, kezeletlen felületeknél?

Kerüljük az erősen kötő, tapadó illetve intenzív színanyagokat tartalmazó fugázókat. Továbbá ajánlott a felületet mielőbb átmosni.

Mit kell figyelembe venni a természeteskő szilikon használatánál?

A természetes kövekhez csak semlegesen térhálósodó szilikont használjunk, a peremek elszennyeződésének elkerülésére. A Murexin Természeteskő szilikon erősen igénybe vett felületek, pl. víz alatti részek fugázására is alkalmas.
Nem elegendő a természetes kövek előírásszerű ragasztása, a folyamatos ápolásról is gondoskodni kell. A Murexin Természeteskő tisztító, márvány tisztító és márvány ápoló kifejezetten ilyen típusú igénybevételre lett kifejlesztve.

www.murexin.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: murexin, ragasztás

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vízszigetelés és burkolatragasztás forradalma: Mamut DuoFlex L8600

Új megvilágításba helyezzük a vízszigetelés és burkolatragasztás világát! A legújabb épületkémiai fejlődésnek hála olyan új anyagokkal bővült a Den Braven termékpalettája, ami forradalmasíthatja...


Ötletek a MESTER ragasztók használatához

A MESTER termékcsalád ragasztói számos építőipari és barkácsolási ragasztási feladat megoldására alkalmasak. Ehhez adunk tippeket az alábbi összeállítással.