Napenergia hasznosítás és kondenzációs technika egyben, kis helyen

Vaillant auroCOMPACT VSC S 196

A Vaillant - Európa vezető fűtéstechnikai gyártója - több mint 130 év tapasztalatával, folyamatos fejlesztő kutatásokkal jár élen az egyedülálló megoldások kifejlesztésében és gyártásában. A márka 15 éve alapított magyarországi leányvállalata kereskedő partnerein keresztül kínálja fűtő, melegvíz készítő és napenergiát hasznosító berendezéseit és szabályozóit, országos szerviz hálózatot biztosítva.

Az aktuális energiatakarékossági igényeknek és környezetbarát elvárásoknak megfelelve került bevezetésre az auroCOMPACT VSC S 196 készülék, amely egyesít magában egy kondenzációs készüléket és egy napenergiát hasznosító rétegtöltésű melegvíztárolót egy kompakt házban. A berendezéshez telepített auroTHERM síkkollektorral egy tökéletes egységet kapunk, amellyel egy 4 fős háztartás hatékony fűtési energia szolgáltatását és napenergiával támogatott melegvíz ellátását is tudjuk biztosítani.

A készülék jellemzői:

  • 19 kW teljesítményű kondenzációs fűtőkészülék széles modulációs tartománnyal,
  • 150 literes, rétegtöltésű melegvíztároló "Aqua Kondens System" támogatással,
  • beépített szolár hőcserélő, szivattyú és szabályozó, valamint termosztatikus keverőszelep a melegvíz ágban,
  • szerelőbarát megoldások, kis helyigény, kompakt kialakítás, exkluzív megjelenés,
  • teljes rendszerkínálat a kiegészítők tekintetében is (szabályozók, hidraulikus csatlakozó elemek, füstgáz-elvezetés),
  • környezetbarát technika alkalmazása a megújuló energiaforrással kiegészítve, alacsony károsanyag kibocsátás: NOx<20 mg/kWh
  • Nagy melegvíz teljesítmény és gyors felfűtés a rétegtöltésű tároló miatt: 220 liter/10 perc (*T=30K). *=görög delta
  • Előkészített szoláris rendszerkomponensek: szolár hőcserélő, szolár szivattyú, termosztatikus keverőszelep és készülék elektronikába integrált szolár HMV szabályozó.

Mindennek csupán 60x60 cm alapterületű helyre van szüksége, 170 cm magas, jól áttekinthető egységbe rendezve. Gyors szerelési csatlakozást tesz lehetővé a komplett szerelőkonzol, valamint a System PRO-E elektromos csatlakozási rendszer is.
Szabályozástechnikai igényekre a versenyképes árú VRC 410/420s kompakt szabályozók adnak megoldást, de a bonyolultabb feladatok sem jelentenek nagy kihívást a VRC 630 szabályozónak.
A teljes rendszerkínálathoz hozzá tartoznak a rendszertanúsított *80/125-ös (*= görög fi=átmérő jel) koncentrikus füstgázelvezető csövek és idomok is, melyek széleskörű elvezetési megoldásokat kínálnak vízszintesen, függőlegesen, gyűjtőkéményben, vagy akár kéményaknában is - a megfelelő nyomvonalhossz betartásával.
A napenergia hasznosító rendszer maradéktalanul kiépíthető további Vaillant auroTHERM elemekkel: kollektorok és tartószerkezetük, tágulási,- és előtét tartály, gyorslégtelenítő, mikrobuborék leválasztó, szolár fagyálló folyadék, csatlakozó vezetékek.


Vaillant Saunier Duval Kft.
H-1116 Budapest Hunyadi János út 1.
Telefon: (+36-1) 464-78 00
Telefax: (+36-1) 464-78-01

www.vaillant.hu
vaillant@vaillant.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: napenergia

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Aqua Plasma napkollektor

A napkollektoros piacon található legmagasabb hozamú napkollektor jelenleg az Aqua Plasma vákuumcsöves napkollektor. A szabadalmaztatott plazma technológia újszerű tükröződésmentes bevonatot...


Napelemes kiserőművet

Több mint kétszáz napelemmodulból álló kiserőművet építettek ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) zalaegerszegi gazdálkodási karán.