A hónap tippje:

Mit kezdjünk a háztetőn keletkező hézagokkal?

Bár nincsenek szem előtt, nem látjuk őket nap mint nap, természetesen a háztetőn is keletkeznek hézagok, repedések, részben az új építés során, részben pedig később, az építőanyagok természetes mozgásának köszönhetően.

A MESTER ZSINDELY Ragasztó és Tömítő Ragasztó hasznos segítséget nyújthat a háztetőn végzendő munkálatokhoz. Alapanyaga bitumenes, ezért jól tapad a bitumen tartalmú felületeken. (Ez igen hasznos tulajdonság a bitumenes zsindelyeken végzett ragasztási és tömítési munkák során.) Könnyen feldolgozható és felhordható kinyomópisztoly segítségével. A MESTER ZSINDELY nedves, sőt akár víz alatt álló felületekre is felhordható. Ez a tulajdonsága szintén kedvez a tető felületén végzett munkálatokhoz, ahol gyakran nem könnyű elérni, hogy teljesen száraz felület álljon rendelkezésre.
A MESTER ZSINDELY Ragasztó és Tömítő Ragasztót használhatjuk bitumenes zsindelyek ragasztására, tömítésére, tetőkön lévő hézagok, rések tömítésére, kijavítására, különféle anyagok közti csatlakozó hézagokba. Tágulási hézagokba is alkalmas, ha a maximális mozgás nem haladja meg a hézag szélességének 10 %-át. A gyakorlatban használt, szokásos építőanyagokon jól tapad.
A MESTER ZSINDELY beszerezhető barkácsáruházakban, festék-vegyi és barkács-műszaki üzletekben. Műanyag flakonban kapható, tartalma 310 ml. Felhordása fém kinyomó pisztollyal történik, az Ezermester korábbi számaiban ismertetett módon.
Fontos, hogy az anyag felhordása előtt tisztítsuk meg a felületet, mert megfelelő tapadás csak tiszta, por-, zsír-, olaj- és más szennyeződésektől mentes aljzaton érhető el. Mint említettük, a nedves felület nem akadály. Egyenletesen haladva óvatosan nyomjuk a szükséges mennyiségű anyagot a hézagba. Ezt követően (5-10 percen belül) távolítsuk el a felesleget (pl. spatulyával). Az anyagon kb. 30 perc múlva bőr képződik. Vigyázzunk, hogy felületét még ezt követően se érintsük meg kb. 24-48 óráig. Tisztítás a massza felvitelét követően azonnal szappanoldattal lehetséges.
Ragasztási feladat esetén (pl. zsindely elemek széleinek leragasztása) nem szükséges a teljes felületet bekenni, elég pontszerűen vagy kígyóvonalban felhordani a ragasztót.
A kikeményedett MESTER ZSINDELY hőállósági értékei kiválóak: az anyag -35 °C és +130 °C közötti hőmérsékletet tartósan elvisel.
A www.mestermunka.com honlapon friss híreket találnak 2003. évi nyereményjátékról, amelynek címe: Négy évszak a Mesterrel. A nyereményjátékon részt vehetnek azok, akik az év során felkeresik forgalmazó cég standját valamelyik nagyobb kiállításon (Construma, Hajdúép, Győri Vásár, Pécs Expo, Szeged Expo, BNV) vagy részt vesznek valamelyik MESTERMUNKA árubemutatón. Az árubemutatók időpontja is naprakészen olvasható a honlapon.
Ezen kívül a www.mestermunka.com WEB-lapon megnézhetik az ajánlott boltok listáját, valamint a MESTER purhabok, tömítők Műszaki leírását és Biztonsági adatlapját.

Infóvonal: Optima Forma Kft.
Tel.: 430-3090
 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: hézag

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ültetőkosaras támfalak

A tereprendezés az egyik elsődleges feladat a kerttervezésnél. Lehetséges, hogy a kert szintkülönbségei miatt szükségünk lesz támfalak kialakítására is. A számtalan megoldás közül most az...


Ceresit RE-NEW

Bosszantó, amikor az amúgy szép, tiszta fürdőszobában elszíneződött tömítések éktelenkednek. Az általános tisztítás, sikálás sok esetben nem elegendő, más megoldásra van szükség: mostantól a...