Segédanyagok parkettafelújításhoz

2013-05-21 12:53:54 | Módosítva: 2013-05-21 12:58:41

A régi parketta réseiben, a hézagokban összegyűlik a por, kosz, és nagyon nehezen tisztítható. Nincs mese, egy bizonyos kor után a parketta bizony felújításra szorul!

De ha már eljött az ideje, hogyan tehetjük ezt meg a legkönnyebben és leggyorsabban? Szerencsére ma már környezetbarát anyagok is rendelkezésre állnak, így olyan burkolatot tudunk készíttetni, ami miatt később sem kell aggódnunk a káros anyagok belélegzésétől. A felújítás első és legfontosabb lépése a parketta felcsiszolása, ezt sajnos nem lehet megúszni, elkerülhetetlen, ha kifogástalanul szép padlót szeretnénk.A parketta felcsiszolásából összegyűlt csiszolatport össze kell keverni egy speciális anyaggal (ULTRACOAT BINDER az anyag neve), majd az így kapott masszával kell tömíteni az évek során kialakult réseket a parkettában. Ezzel az egyszerű művelettel pillanatok alatt eltüntethetők a szemet zavaró hézagok, üregek, és a parketta színében, tökéletesen egyenletes felületet kapunk. Ez után már csak a lakkozás van hátra, a MAPEI oldószermentes ULTRACOAT parkettalakk termékcsaládjával könnyen és gyorsan újjávarázsolhatja megkopott parkettáját, ráadásul egészségkímélő módon.Szerencsére ma már egyrészt jelentősen lerövidültek a kivitelezési idők, másrészt nincs kellemetlen szag, sem káros anyag kibocsátás, köszönhetően a környezetbarát összetételnek! 

Ha nem nagy a hézag

Ha csupán egy-két kisebb hézagról van szó (pl. kitörések, sérülések, burkolatváltások), akkor még korai lenne, nem szükséges a teljes felújítás. Ilyenkor természetesen nem javasolt nekiesni a teljes parkettának. Erre is van azonban egyszerű megoldás: SILWOOD a hézagtömítő neve. Több színben is beszerezhető, így könnyen kiválaszthatjuk a parkettához pontosan passzoló színárnyalatot. Nem mellesleg ez is oldószermentes, vagyis nem ártalmas az egészségére.


Ha parkettázással kapcsolatos szaktanácsra van szüksége, forduljon bizalommal a MAPEI Kft. szakértőihez:

szaktanacs@mapei.hu e-mail címen, vagy +36-30-538-0312-es telefonszámon!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hézagtömítés a parkettán

A fa holtában is „dolgozik”, azaz változik. Felszíne teltebb, sötétebb lesz, és sajnos a mérete sem állandó, idővel fokozatosan összeszárad. Főként a fapadlókon, azok között is a parkettákon okoz...


Előtérben a környezetvédelem

Az új lakkfestéktípusok kialakításában egyre fontosabbak a környezetvédelmi szempontok. Egyéb előnyök mellett ez magyarázza az oldószerszegény, oldószermentes és vizes lakkfestékféleségek...