Javító vízszigetelés, tartós hézagtömítés

2010-05-17 18:24:45 |

Tetők, medencék, csőáttörések, különféle illesztések, a bádogozás hibái esetén gyakran találkozunk vízszigetelési problémákkal, résekkel, repedésekkel. Bosszantó, ha az ereszcsatorna egyetlen apró hibája miatt ki kell cserélni a teljes rendszert. Az ilyen jellegű bosszúságok elkerülésére szolgál a magyar piacon szinte egyedülálló javító vízmegállító anyag, az AQUA-DICHT.

A műgumi alapú, sűrű masszaszerű anyag apró elemi szálakat tartalmaz a jobb kötés érdekében. Az AQUA-DICHT ecsettel vagy spaklival hordható fel a hibás felületre, vagy e szerszámok segítségével formázhatunk belőle mandzsettát a csőáttörés köré, kenhetünk vízzáró réteget a bádogozás elváló forrasztásaira.
Az AQUA-DICHT legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy nem kell a felületet szárítgatni, tisztogatni; bármilyen, akár nedves felülethez is kitűnően tapad. (A hőszigetelésként használatos polisztirol lapokhoz nem alkalmazható, annak porózussága miatt.)

Kiválóan használható különböző anyagok találkozásánál is, mint például fém keretbe foglalt üveg esetében. Kötés után is megmaradó rugalmassága kibírja a különböző anyagok különböző hőtágulási tulajdonságaiból eredő mozgásokat. A megsérült tető apró hibái is egy egyszerű kenéssel javíthatók. A gyártó két év garanciát ad az UV stabilitás (a nap sugaraival szembeni ellenálló képesség) megtartására.
A kellő vastagságban felkent anyag (1-2 kg/m2) rugalmas marad még hónapok múlva is. Az AQUA-DICHT az időjárástól függetlenül is gyorsan köt. Használható esőben, fagyban, meleg napsütésben egyaránt. Akár több milliméter széles repedést is áthidal a szálerősítés és a kiváló tapadási tulajdonság következtében.

Abban az esetben, ha nem a felületen, hanem a résben, repedésben szükséges megoldani a tömítési problémát, rendelkezésre áll az AQUA-DICHT anyagához hasonló anyagból készülő, de kifejezetten hézag- és réstömítésre fejlesztett DOMOFLEX. A DOMOFLEX oldószer tartalmú tömítő anyag, amely alapozó nélkül is nagyon jól tapad majdnem minden felülethez, azaz falhoz, betonhoz, vakolathoz, fához, fémhez, üveghez, bitumenhez és sok más szintetikus anyaghoz.
A DOMOFLEX minden időjárásban használható - tehát még esőben is, síkos, vizes felületen is lehet vele dolgozni. Lezárja a víz útját a házon kívül-belül, tömít és zár nedves, sőt, enyhén olajos felület esetén is. Jó tulajdonsága, hogy szélsőséges időjárási körülmények között is tartós, felül lehet festeni, vakolható, burkolható, rézzel is kompatibilis, kevésbé penészedik, szilikon-mentes.
Mindkét termék a Bitimpex Kft. forgalmazásában kerül a hazai piacra, és április második felétől a bauMax áruházakban is megtalálható.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Öntapadó tömítők

A hideg idő beálltával bizonyára sokan észlelik, hogy a lakás régi nyílászárói bizony nem zárnak tökéletesen. Ez különösen szeles időben érzékelhető, mivel ilyenkor a légnyomáskülönbség szinte...


Résszigetelés

A hideg, szeles idő beköszöntével sokan érezhetik úgy, hogy a lakásuk érezhetően "szellősebb", mint szeretnék. Ez a gond főleg a lakás régi nyílászáróinak egyre rosszabb állapotából adódik. Időről...