Skil Magyarországon

Olvasóink az utóbbi időben rendszeresen találkozhatnak a Skil gépek bemutatóival lapunkban, és magukkal a gépekkel a különböző szaküzletekben. Úgy gondoltuk érdemes egy kicsit tájékozódni, ezért Dehelán Gáborhoz, a márka termékmenedzserhez fordultunk felvilágosításért.

A Skil amerikai márka - tudtuk meg. Kevesen tudják, hogy ők konstruálták az első körfűrészt 1924-ben, amely akkor szenzációnak számított, és ezzel megindult az elektromos kéziszerszám üzletág fejlődése a Skilnél. Ma már nemzetközi cégnek számít, melynek európai központja Hollandiában van. Ez egy kereskedelmi és gyártó bázis, amely részben koordinálja az európai és az észak-afrikai piacot, másrészt a szerszámgépek jelentős részének összeszerelése is itt történik.
A Skil gépeit három kategóriába sorolja. Az alapgépek (az ún. basic kategória) az alkalmi barkácsolóknak készülnek és viszonylag olcsón megvásárolhatók. Ez azonban nem egy minőségi besorolást jelent, inkább azt, hogy ezek a gépek kisebb teljesítményűek, és alacsonyabb felszereltségi szintűek; pl. 500 W-os fúrógép, fordulatszám-szabályozó és váltó nélkül, fogaskoszorús tokmánnyal. A minőség azonban nem gyengébb, amit a gépekre adott 2 éves garancia is hitelesít.
A következő kategória a DIY, mondjuk úgy, hogy barkács gépek csoportja. Ezek már olyanoknak készülnek, akik rendszeresebben használják, hétvégeken dolgoznak vele. Ennek megfelelően nagyobb teljesítményűek és felszereltségi szintjük is magasabb. Az előbbi példánál maradva; 6-700 W teljesítményű fúrógépet jelent, fordulatszám-szabályozóval és gyorstokmánnyal, mechanikus váltóval szerelve.
A harmadik kategóriát angolul Professional-nek nevezik. Ez gyakorlatilag színvonalas, nagy teljesítményű és gazdag felszereltségű barkácsgépeket jelent, de semmiképpen nem ipari gépeket. Súrolják az ipari kategória alját, de garanciájuk iparszerű használatra nem érvényes. A három kategóriát részben külsőleg is felismerhetjük; a basic és DIY gépek alapszíne fekete, amelyhez piros kapcsolók, reteszelők stb. tartoznak, míg a Professional szerszámok szürke-piros színösszetételűek.
A Skil a 2001-es év folyamán a gépek megjelenésében - csomagolásában - változtatást hajt végre, amelynek segítségével még jobban igyekszik megtalálni célcsoportját, a barkácsolók körét. A kék alapszínű dobozok információs tartalma azonosan jelenik meg. Állandó helye van a márkajelnek, a dobozban található gép realisztikus fotójának (az akciós kiegészítőknek is), típusjelének, a legfontosabb adatoknak, a képek pontosan megmutatják, hogy milyen tartozékok vannak a csomagolásban. Színes piktogramok tájékoztatnak a legfontosabb tudnivalókról, és képes ötleteket is kapunk a felhasználási lehetőségekhez.
A csomagolásban megjelenik egy fajta vásárló-központú szemlélet is. Ilyen például az ún. smartset koffer, amelyben nem csak az adott alapgép található meg, hanem egy sor kiegészítő szerszám és tartozék is, amelyek azzal a géppel kapcsolatba hozhatók. A fúrógép mellé például mélységmérőt, 
colstokot, ceruzát, tiplikészletet, csavarbehajtó biteket, vagy a szúrófűrészhez mérő és jelölő szerszámokat, gyorsszorítókat stb. Mindez így együtt mindig
olcsóbb, mint ha külön-külön kellene megvásárolni.
A Skil gépek hazai importőre a Robert Bosch Kft. A gépek megtalálhatók szinte valamennyi nagyobb hazai üzlethálózatban, hipermarketben, barkácsáruházban, ezen kívül 350-400 szakkereskedőnél.
A garancia is rajtuk keresztül érvényesíthető a hazai szervízhálózatban.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Skil

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.