Tuningolás RC-autókon

Akik már kellő tapasztalatot szereztek saját RC-s autójukkal, valószínűleg egyre többször gondolnak feltuningolására is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az autónk meglévő alkatrészeit fokozatosan, vagy egyszerre erősebbre, precízebbre, könnyebbre, szebbre, egyszóval jobbra cseréljük ki.
A tuningolás fontosabb formája a technikai, amellyel az autó menettulajdonságait lehet többé-kevésbé feljavítani. A kis járműveket azonban külsőleg is látványosabbá tehetjük különféle matricákkal és csíkozásokkal. Én legutóbb a Tamiya GT1-es Porschéjét vettem kezelésbe. A feljavítások azonban csak fokozatos eredmény javulásokat hoztak, mire a végére értem egy féldoboznyi alkatrész helyére került igényes megmunkálású tuningelem.
Az első és legfontosabb mozzanatként a gyári teflon siklócsapágyakat cseréltem ki porvédős golyóscsapágyakra, amivel jelentősen lecsökkent az autó gördülési ellenállása. Az ilyen csapágyak további előnye, hogy az élettartamuk is hosszabb. A kocsi ezáltal kicsivel gyorsabbá vált. Sajnos ehhez a típushoz még nem jelent meg a karbon, illetve grafit alváz, ami sokkal szilárdabb és főleg könnyebb mint az eredeti műanyagból készült, de amint elérhető lesz, biztos be fogom építeni, mert ez sokat számít a grammok elleni harcban és a nagyobb sebesség elérésében.
A legtöbbet a futóműveken változtattam, aminek az eredményeként szinte alig maradt eredeti műanyag alkatrész bennük, szinte mindent alumínium öntvényre cseréltem. Erre a sorsra jutottak a teleszkópok, a kormánykarok, a féltengelydiók, a féltengelyek, de még a szervotartót is könnyebb kivitelűre cseréltem. Minden egyes forgáspontba precíziós csapágyak kerültek, amelyek ezred milliméter pontos illeszkedésűek, ezáltal hihetetlen pontossá vált a futómű. A lengőkarok tengelyének rögzítését például csavarmenetek helyett könnyebb seegergyűrűk biztosítják. Csekélynek tűnő a súlymegtakarítás, ám sok kicsi sokra megy.
A feljavításnak lényeges eleme a lengéscsillapítók cseréje, ugyanis ezen alkatrészeknek oroszlánrészük van az autó megfelelő stabilitásában. A fémből készült lökésgátlók belső fala ugyanis súrlódást csökkentő vékony teflon bevonattal ellátott, így sokkal gyorsabb a reakciójuk magukra a kerekekre, egyben az egész járműre is. A fém gátlóhoz különféle keménységű rugókat lehet használni, amelyek jelentősen megnövelik a beállítási lehetőségeket. A teleszkópokba kerülő olaj viszkozitása (sűrűsége) véglegesen a pályán dől majd el, így egyelőre médium olajat kaptak elsőre, de gondolván a későbbi korrekciókra, beszereztem mind a hat sűrűségű töltőanyagot is. A fém lökésgátlók precíziós minőségükön túl még esztétikailag is emelik a szerelt alváz látványát. Gyönyörű halványlilás színük a különböző keménységű rugók neonszíneivel párosulva igazán szemet gyönyörködtetők.
Az első áttételházba szabadonfutó mechanika került, aminek köszönhetően még egy erős fékezésnél sem csúszik meg az autó eleje de megmarad a négykerék-hajtás előnye. Az eddig felsorolt és beépített alkatrészeknek - beleértve az elektronikus menetszabályozót is - mind volt valamilyen teljesítménynövelő szerepük, ám csak összességükben volt valójában érzékelhető teljesítménynövelő hatásuk. Bár tagadhatatlan, hogy a műszaki érdeklődésű ember számára a beépítésük és a látványuk is külön élvezetet jelent.
Vannak azonban olyan alkatrészek amelyek nem könnyebbek vagy erősebbek mint az eredeti darabok, viszont sokkal jobban mutatnak az autón, szinte igazivá teszik a modelleket. Ezek közé tartozik pl. az egyedi festés, az utólagos matricázás s nem utolsósorban a különféle könnyűfém felnik. Az én Porschém négy alumínium felnivel büszkélkedhet, amelyeket kékre eloxált kerékanyák rögzítenek a tengelycsonkokra. A szépségért és az igényes kivitelért azonban igencsak tetemes summát kell leszurkolnia annak, aki tuningolásra adja a fejét. (Az én könnyűfém csodafelnijeimnek párja pl. 13 000 Ft körül mozog, és ugye ebből két garnitúra kell egy autóhoz.) Aki szívesen áldoz ilyesmikre biztos nem fog csalódni a hatásukban, ám ha ez nem párosul kellő műszaki tapasztalattal, akkor inkább a látvány, mintsem a teljesítmény növekedése fog dominálni! Mégpedig igen sok pénzért! A legcélszerűbb tehát, ha előbb a kocsiknak azokat az alkatrészeit cseréljük le, amelyek közvetlenül játszanak szerepet a mozgásában, pl. a csapágyak, lengőkarok, lengéscsillapítók, fogaskerekek, majd ezt követően a meghajtó mechanizmusok alkatrészeire érdemes sort keríteni. Az ehhez szükséges tuning alkatrészek kínálata bőséges, csak legyen hozzá elég pénzünk.

1. A teljes feltuningolás végére egy fél doboznyi alkatrészt kellett kicserélni precíziós kivitelűre.

2. Első lépésben a lengőkarok, fogaskerékpárok, lengéscsillapítók és a siklócsapágyak kerüljenek kicserélésre.

3-4. Ezt követhetik a kényesebb részek, a féltengelyek és a dióik, s az elektronikus menetszabályozó, hogy ne vesszen kárba egy cseppnyi elektromos energia sem.

5. A könnyűfém felnik csodaszépek, áruk azonban lélegzetelállító

6. A tuningoláshoz szükséges alkatrészek választéka bőséges, de csak kellő szakértelem mellett, főként versenyzők számára hatásosak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Verőczey Gábor

Címkék: modell, modellezés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Könyves részből vitrin

Aki valamit gyűjt, előbb utóbb helyszűkébe kerül a tárgyak gyarapodó száma miatt. Ekkor kell egy új tároló hely kialakításához helyet keresni. Ez azonban nem feltétlenül egy új bútordarabbal...


Egyéni dísztárgyak

Az otthonát mindenki igyekszik különféle dísztárgyakkal sajátosan egyedivé tenni. A készen vásároltak persze igényes darabok, ám ezek mellett a saját személyes élményeinkre utaló tárgyakkal is...