Szuper "Ninja" kicsiben

Kawasakiék egy sportmotor szériát kereszteltek e névre, ezzel is utalva e motorkerékpárok különleges tulajdonságaira. Egyik, ZX-7RR típusának Revell modelljével már találkoztam, és a Kék Kobra Kft.-nek köszönhetően közeli ismeretségbe is kerültünk. Pár nap múlva pedig egy másik, 1:12-es Tamiya Ninjával köthettem ismeretséget a Dataco Kft. jóvoltából. Így módom nyílt arra, hogy mindegyiket szinte egy időben teszteljem le. A Ninják azonban eltérő típusúak, és a léptékükön kívül a kvalitásaik is mások, ezért előbb a kisebbet vettem kézbe. Ez 2001-es újdonság, ezért talán érthető a részrehajlásom irányában.

Ninja ZX-12R

Tamiya, 1:12, 2001-es modell

Eredetijét 1999-ben, a párizsi Motor Szalonon mutatták be, és a Tamiyának két évre volt szüksége ahhoz, hogy elkészítse a csúcs Ninja mását. A makett 135 alkatrészből állítható össze, és modellje legalább olyan remekül sikerült, mint az eredeti sport motorkerékpár. Mindenben a tökéletességre törekedtek, ez néhol kényes határeseteket is eredményezett. De menjünk csak sorjában.
A motor erőműve finoman cizellált ékszer, a Monocoque-váz úgyszintén. Azt már mondanom sem kell, hogy az alkatrészek illeszkedése eszményien pontos, és a sorjázásra csak azért volt szükség, hogy a darabok élét finoman letörjem. E műveletet csak borotva élesre fent késsel és szinte nyomás nélkül szabad elvégezni. Ezután a ragasztás már álomkönnyű volt. Deformációt, anyagbeszívódást sehol nem fedeztem fel. Az alkatrészek még a légcsatorna bonyolult alakú részegységén is kiválóan illeszkedtek. A kész motorblokk pedig olyan simán csúszott a helyére, mint kés a vajba. A hátsó lengővilla a rugóstaggal együtt az eredeti hű mása, éppen csak (szokás szerint) nem működik. Sebaj, az optikai hatás tökéletes. Apró újítás, hogy a szokásos állvány helyett most csak a motor olajteknőjébe ragasztható bölcsőtalpat ad a gyártó. Apró fogyatékossága, hogy a csapja törékeny, de ennek kis huzalcsapra cserélése után tökéletesen ellátja a feladatát.
A könnyűfém felnik remekbe szabottak, és a küllők tövében levő - csak jelölt furatainak - kifúrása után tökéletes lett az illúzió. A finom részletességgel megformázott féktárcsák hűtőfuratainak kifúrása most is adott egy kis pluszmunkát, de ez semmiség volt. Itt csupán annyit szeretnék megjegyezni, hogy az első tárcsákat a tartókoronákra rögzítő szegecsek közepét is illik kifúrni. S ha már a furkálást említettem, a lábtartók felett található perforált védőlemezek lyukait is e módon tettem valóságosabbá. Nagyon értékeltem valóságosságuk miatt a fékolaj-csövek külön beragasztandó parányi kis bekötőszerelvényét. Igencsak szokatlanul cselesen megoldott az első villaszárak beszerelése. Ennél a motornál ugyanis az alsó villagyámot a felsővel, a központi csavarral kell - a váznyakat közrefogva - összeragasztani. A csavart először szorosra húztam, majd később kilazítva tettem a villát elfordíthatóvá. Külön figyelmesség a Tamiyától, hogy a titánarany színű villaszárak krómozott részéhez - továbbá a hátsólámpa foncsorozásához és a visszapillantó tükrökhöz - előnyomott kontúrú, öntapadó, vékony alufóliát mellékeltek. Kivágásához azonban borotvaéles kés kell.
Első pillantásra előnyösnek tűnt, hogy a motorkerékpár burkolata fluoreszcens hatású, azaz halványzöld, átlátszó műanyagból készült, de csalódtam benne. A szépen kimunkált blokkot és szerelvényeit ugyanis az áttetsző burkolat alatt csak sejteni engedte. Akkor már inkább "becsomagolom" ahogy illik - gondoltam -, és így a matricákat is felhasználhatom. A burkolati elemek eszményien vékonyak, halál pontosan illeszkednek egymáshoz. A vékony anyagvastagság azonban két helyen kritikussá válik, nevezetesen a tankkal egybeöntött előre nyúló burkolatok csatlakozási vonalában. Itt a mélyített tagolás miatt könnyen letörhet, amit belülről sarkosra hajlított sztirol lemezek beragasztásával ajánlatos megelőzni.
A burkolatok belseje előírás szerint matt fekete, csakhogy ez túl sötét alap a négy gyári színverzió közül kiválasztott piros metál (eredetileg kandírozott datolyaszilva vörös) festék alá. Ezért előbb alapozó világos szürkével fújtam le a burkolat darabjait, majd erre szórtam fel a Testors metálját, amibe 2/5-nyi szinttelen Humbrol fényes lakkot is kevertem, hogy ellenállóbb, és főként fényesebb legyen a festék felülete. A szürke alap azonban kissé elsötétítette a ragyogó piros metált, de még így is jól mutatott. Ezüstöt azonban senki ne fújjon kívülre alapként, mert a metál réteg nem köt hozzá, és könnyen lepattogzik róla, a hibák kijavítása pedig nagyon is látható lesz.
A matricák a divatos "beszakított" mintázatúak, kiváló minőségűek, és jól illeszthetők. Ajánlatos ugyan éles késsel körbevágni minden darabot, ám az átmenetes részeknél nagyon kell ügyelni, nehogy belevágjunk.
Nem hagyhatom szó nélkül a kevés króm alkatrész finom kidolgozását és kiváló minőségét. A kipufogódob palástjáról a titánium felirat sem hiányzik, és a fémbevonat ellenére is jól érvényesül. Az üveges darabok valóban üvegként hatnak, sőt ennél a modellnél már az irányjelzőket is színes műanyagból préselték, a minél tökéletesebb kiszolgálás érdekében.
Amikor az egyhetes összeállítási munka után magam elé állítva szemléltem új motoromat, egy szóval jellemeztem: SZUPER! Mégpedig minden ízében. Az eddigi Tamiya motorok közül is kiemelkedő minőségű. Természetesen az ára is az, hiszen e remek modellért nem kevesebb, mint 8900 forintot kell leszurkolni. Nem baráti, de méltányos ár ezért a szuper minőségű kittért.
A tesztpéldányért köszönet illeti az importőr Dataco Kft-t.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: modell, modellezés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Könyves részből vitrin

Aki valamit gyűjt, előbb utóbb helyszűkébe kerül a tárgyak gyarapodó száma miatt. Ekkor kell egy új tároló hely kialakításához helyet keresni. Ez azonban nem feltétlenül egy új bútordarabbal...


Egyéni dísztárgyak

Az otthonát mindenki igyekszik különféle dísztárgyakkal sajátosan egyedivé tenni. A készen vásároltak persze igényes darabok, ám ezek mellett a saját személyes élményeinkre utaló tárgyakkal is...