Lehajtható írópult

A telefon manapság szinte létszükséglet, a mobil készülékek mellett még a hagyományos telefonokon is nagy forgalmat bonyolítunk le. Otthoni kényelmünket több készülék is szolgálja, ám még sok helyen megmaradt a falra erősített előszobai változat is. Ha pedig ez a helyiség szűk, nem célszerű egy telefonasztallal leszűkíteni a közlekedési utat. Viszont telefonáláskor gyakran kell lediktált adatokat, címeket, stb. írásban rögzítenünk, ez írópult nélkül nem igen sikerülhet.

A megoldás egyszerű, csak két csuklós polckonzol és egy könnyű írópult szükséges hozzá. A konzolokat bármelyik barkácsáruházban megvásárolhatjuk, a pultot pedig magunk is összeállíthatjuk. S hogy mindjárt a vaskos telefonkönyveknek is legyen egy megszokott helyük, a pultot ezek tárolására is alkalmassá tehetjük.
Az írólap 5 mm vastag, 320´420 mm-es laminált felületű faforgácslap legyen, amit 15´20 mm-es, középen felhornyolt léckerettel fogjunk közre. A keret két hosszanti oldalára csapozzunk egy-egy 20´50´400 mm-es lécet, középen pedig építsünk be egy osztó támlécet közéjük. Az írólap alját ugyancsak léckerettel közrefogott farostlemezből készítsük el, majd csavarokkal fogassuk fel rá a két csuklós konzolt. Az írólap tetejét csapozva ragasszuk a léckeretére, majd csiszolás után a nyers fa alkatrészeket mázoljuk be színes olajfestékkel, vagy pácolva többször lakkozzuk le. A bevonat száradása után az írópultot kb. 1300-1500 mm magasságban műanyagtiplikbe hajtott facsavarokkal erősítsük a falra, majd felhajtva próbáljuk ki jól tart-e, jobb és bal oldalról tegyük mindjárt helyére a telefonkönyveket is. Ha mindent rendben levőnek találtunk, akkor hajtsuk le az írópultot, hogy ne legyen útjába senkinek sem.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: írópult, pult

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Munkapultok és borításuk

A konyha meghatározó felületét a beépített munkalap alkotja. Feladata, hogy az előkészítő és főzési munkáknak megfelelő helyet biztosításon. Ez általában magában foglalja a beépített...


Gondosan tervezett világítás

Egy lakás világításának megtervezése több mint lámpákat szerelni az előre kiépített vezetékekre. Ugyanakkor – egy lakásfelújítás lehetőséget ad arra, hogy ezeket a kiépítéseket gondosan...