Szolgáltatásbővítés a Vízművek minősített partnereivel

Garancia - a sikeres mérés érdekében

Mellékvízmérők tervezése, szerelése, cseréje

2007 januárjától a Fővárosi Vízművek tovább bővíti mellékmérőkhöz kapcsolódó szolgáltatásait. Ezentúl, ha az új lakás- vagy locsolási célú mellékmérők felszereléséhez (tervezés és szerelés) vagy a már korábban felszerelt és lejárt hitelességű mellékvízmérők cseréjéhez szeretne megbízható, szakavatott segítséget kapni, forduljon társaságunkhoz. Ha partnereinkre bízza a mérőkkel kapcsolatos tervezési, szerelési munkát, biztos lehet benne, hogy minőségi szolgáltatást kap kedvező áron.
A Fővárosi Vízművek pályáztatás és gondos mérlegelés után választotta ki azokat a vállalkozókat, akikkel megállapodást kötött, és akiket Önnek is ajánl. Partnereink a kivitelezés során a mellékvízmérők műszakilag helyes beszerelését, és az ezt igazoló biztonsági záróelem (VIPAK-gyűrű) felszerelését is végrehajtják. Így külön műszaki átvételre nincs szükség. A fizetés minden esetben partnereink számlája alapján történik.
A Fővárosi Vízművek a mellékvízmérők adatait, a partnereink által továbbított szerelési és csere nyilatkozatok valamint a megkötött Mellékmérős Díjmegosztási Szerződés alapján rögzíti nyilvántartási rendszerében.
Ha Ön a mellékvízmérő felszerelésével vagy cseréjével nem partnereinket bízta meg, a műszaki átvételt társaságunk megbízásából alvállalkozónk végzi el.

Mellékvízmérők műszaki átvétele

A 38/1995. számú, a vízszolgáltatásról szóló kormányrendelet szellemében társaságunk olyan eljárási rendet vezetett be, amely biztosítja, hogy a kiállított számla alapjául valóban csak műszakilag helyesen felszerelt és hitelesített mérőn mért fogyasztás szolgálhasson. Ennek érdekében a Fővárosi Vízművek a mellékvízmérők számlázási nyilvántartásba vételét, illetve mérőcsere esetén az új vízmérő adatainak rögzítését abban az esetben végzi el, ha a műszakilag helyes felszerelést igazoló plombálás, azaz a biztonsági záróelem (VIPAK gyűrű) felszerelése a mellékvízmérőre megtörtént.
Milyen esetben szükséges a mellékvízmérők műszaki átvétele?

  • új mérő felszerelését követően
  • újonnan számlázásba vett mérő esetében
  • meghibásodás vagy lejárt hitelesség miatt, a cserét követően
  • mérőhitelesítés után (ha ugyanazt a mérőt szerelik vissza)
  • sérült záróelem pótlását követően

Az átvétel során megbízottunk ellenőrzi, hogy a kivitelezés a műszaki szabványok és előírások szerint történt-e, illetve megvizsgálja a mellékvízmérő hitelességét. A műszaki átvételről minden esetben átvételi nyilatkozatot állítanak ki. A helyszíni átvételnek köszönhetően a jövőben minimálisra csökkenthetők a helytelen beszerelésből, illetve a nem megfelelő vagy a nem hiteles mérőórák alkalmazásából eredő műszaki és számlázási problémák, ez a társasházi közösségeknek is előnyére válik.
A mellékvízmérőre felszerelt záróelem sérülése esetén a sérült záróelemet pótolni kell! A záróelem pótlásának igényét kérjük, jelezze a Vízvonalon: 06 40 247 247
Partnereinkről további tájékoztatást, felvilágosítást kaphatnak a Vízvonalon, illetve Internetes oldalunkon (www.vizmuvek.hu).

Lakás-mellékvízmérőkhitelességének ellenőrzése

A mellékvízmérők a törvényi előírásoknak megfelelően hat évig tekinthetők hitelesnek. A mellékvízmérők a fogyasztó tulajdonában vannak, ezért hatévenkénti hitelesítésükről is neki kell gondoskodnia. Tapasztalataink szerint azonban ügyfeleink erről gyakran megfeledkeznek.
Ezért várhatóan még ez év folyamán megkezdjük, a már korábban felszerelt mellékvízmérők hitelességének ellenőrzését. Nyilvántartásunk alapján listát készítünk a lejárt hitelességű mellékmérőkről, és ezt tájékoztatásul megküldjük majd a társasházi közös képviselőknek.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vigyázat szélhámosok!

Trükkös lopások alkalmával a szélhámos elkövetők sok esetben hivatalos személyként lépnek fel. Úgy csöngetnek be a gyanútlan ügyfelekhez, mintha az energiaszolgáltató alkalmazottai lennének. A...


Védekezzünk a fagy ellen még a nagy hidegek beállta előtt

Szilánkokra tört üveg az óralapon, eldeformálódott számlálószerkezet, esetleg csöpögő víz. Ha télen ez a látvány fogadja a vízóra tulajdonosát, akkor szinte biztosra vehető, hogy elfagyott a...