Hatékonyabbá teszik a munkát

Einhell gépek szakiparosoknak

Az alábbiakban három olyan gépet mutatunk be, amelyek a kisiparosok tevékenységéhez nyújtanak segítséget. Fő "tevékenységi körük" ugyan speciális, viszont jelentősen megkönnyítik az ilyen munkákat.

Habarcs- és festék keverőgép

Masszív, 1050 W-os gép, amellyel különböző anyagokat gyorsan és alaposan lehet összekeverni. Az Einhell BFMR 1100 típusú gép lassú, 500 f/p fordulaton dolgozik, ám erre szükség is van, hiszen a tokmányba fogott keverőszár forgatásához jelentős forgatónyomatékra van szükség. A gép fordulatszáma a kapcsológomb nyomásával növelhető, reteszelhető is, de a fordulatszám előválasztására is mód van, amit a kapcsolón elhelyezett gomb elforgatásával lehet beállítani. A forgás irányát a kapcsoló feletti kétállású váltókarral lehet beállítani. Mivel a gép 3,2 kg, és forgatónyomatéka jelentős, keveréskor és esetleg fúró üzemmódban a megfelelő pótfogantyúk használata kötelező.

Falhoronymaró

Az 1300 W-os Einhell BMF 1300 típusú falmaró üresjárati fordulata percenként 9000, és két gyémánt vágótárcsával dolgozik. Ezekkel 10-30 mm közötti mélységben lehet a hornyokat behatárolva kimarni. A mélységet a védőburkolattal lehet beállítani. A két vékony horony közötti távolság, azaz a kialakítandó horony szélessége változtatható, amit a két vágótárcsa közé helyezett hézagoló tárcsákkal lehet 8-26 mm között, 3,3 mm-es fokozatokban szabályozni. Ehhez le kell szerelni a védőburkolat elejét és a felső vágótárcsát.
A gép csak szárazvágásra alkalmas, a porelszívásról külön kell gondoskodni. A horonyvágóval természetesen csak egyenes szakaszok marását lehet elvégezni, eközben a gép egyenes mozgatását hátul támgörgő segíti elő. A horonymaró véletlen bekapcsolás ellen védett, a kapcsológombot csak a rajta levő reteszelő billentyű hátrahúzása után lehet benyomni. A gép túlterhelés ellen védett, ilyenkor leáll, majd üresjáratban tartva újra használható. A horonymaró zajszintje 90,9 dB, ezért marás közben zajfülvédő, porszűrő maszk és védőszemüveg használata szükséges.

Szabványos asztali körfűrész

Asztalos iparosok számára készült, sokoldalúan használható az Einhell FKS 22/315 típusú asztali körfűrészgépe, amellyel hossz-, haránt-, horony és szögben vágások végezhetők el. A fűrészgép 2200 W-os, fordulata 2860 percenként, keményfém-lapkás tárcsája pedig 315 mm-es. Vágási magassága max. 73 mm, 45 foknál 49 mm. Főasztala 800x350 mm, tolóasztala pedig 1000x300 mm, amely 600 mm-re tolható ki.
A gépet részben összeszerelt állapotban csomagolják, összeszerelése után bárhol üzembe helyezhető, ahol 230 V-os és legalább 10 A-rel terhelhető elektromos hálózatra lehet csatlakoztatni. Forgácselszívása a megfelelő porelszívó berendezéssel hatékony. Nagy méretű tolóasztala biztosítja a pontos mérettartást. A nagyon keskeny darabok vágása is könnyedén elvégezhető ezen a gépen.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Belvíz ellen

Cikkünk írásakor még zömmel fagyott a föld, de az átázott talaj és a megfagyott belvizek azt sejtetik, hogy olvadáskor még jelentősebb belvízproblémák előtt állunk. Az erősen telített talaj szinte...


Új, profi termékvonal az Einhelltől

A barkácskategória jól ismert márkája újabb piaci területet kíván meghódítani hamarosan Magyarországon is elérhető professzionális termékeivel. Az „Einhell Professional” jelzésű szerszámgépek...