Hatékonyabbá teszik a munkát

Einhell gépek szakiparosoknak

Az alábbiakban három olyan gépet mutatunk be, amelyek a kisiparosok tevékenységéhez nyújtanak segítséget. Fő "tevékenységi körük" ugyan speciális, viszont jelentősen megkönnyítik az ilyen munkákat.

Habarcs- és festék keverőgép

Masszív, 1050 W-os gép, amellyel különböző anyagokat gyorsan és alaposan lehet összekeverni. Az Einhell BFMR 1100 típusú gép lassú, 500 f/p fordulaton dolgozik, ám erre szükség is van, hiszen a tokmányba fogott keverőszár forgatásához jelentős forgatónyomatékra van szükség. A gép fordulatszáma a kapcsológomb nyomásával növelhető, reteszelhető is, de a fordulatszám előválasztására is mód van, amit a kapcsolón elhelyezett gomb elforgatásával lehet beállítani. A forgás irányát a kapcsoló feletti kétállású váltókarral lehet beállítani. Mivel a gép 3,2 kg, és forgatónyomatéka jelentős, keveréskor és esetleg fúró üzemmódban a megfelelő pótfogantyúk használata kötelező.

Falhoronymaró

Az 1300 W-os Einhell BMF 1300 típusú falmaró üresjárati fordulata percenként 9000, és két gyémánt vágótárcsával dolgozik. Ezekkel 10-30 mm közötti mélységben lehet a hornyokat behatárolva kimarni. A mélységet a védőburkolattal lehet beállítani. A két vékony horony közötti távolság, azaz a kialakítandó horony szélessége változtatható, amit a két vágótárcsa közé helyezett hézagoló tárcsákkal lehet 8-26 mm között, 3,3 mm-es fokozatokban szabályozni. Ehhez le kell szerelni a védőburkolat elejét és a felső vágótárcsát.
A gép csak szárazvágásra alkalmas, a porelszívásról külön kell gondoskodni. A horonyvágóval természetesen csak egyenes szakaszok marását lehet elvégezni, eközben a gép egyenes mozgatását hátul támgörgő segíti elő. A horonymaró véletlen bekapcsolás ellen védett, a kapcsológombot csak a rajta levő reteszelő billentyű hátrahúzása után lehet benyomni. A gép túlterhelés ellen védett, ilyenkor leáll, majd üresjáratban tartva újra használható. A horonymaró zajszintje 90,9 dB, ezért marás közben zajfülvédő, porszűrő maszk és védőszemüveg használata szükséges.

Szabványos asztali körfűrész

Asztalos iparosok számára készült, sokoldalúan használható az Einhell FKS 22/315 típusú asztali körfűrészgépe, amellyel hossz-, haránt-, horony és szögben vágások végezhetők el. A fűrészgép 2200 W-os, fordulata 2860 percenként, keményfém-lapkás tárcsája pedig 315 mm-es. Vágási magassága max. 73 mm, 45 foknál 49 mm. Főasztala 800x350 mm, tolóasztala pedig 1000x300 mm, amely 600 mm-re tolható ki.
A gépet részben összeszerelt állapotban csomagolják, összeszerelése után bárhol üzembe helyezhető, ahol 230 V-os és legalább 10 A-rel terhelhető elektromos hálózatra lehet csatlakoztatni. Forgácselszívása a megfelelő porelszívó berendezéssel hatékony. Nagy méretű tolóasztala biztosítja a pontos mérettartást. A nagyon keskeny darabok vágása is könnyedén elvégezhető ezen a gépen.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

1 Akku - 1000 munka

A Proma Hungary Kft. bemutatja az új akkus kézi PowerPremium szerszámcsaládot, amely gépek a lithium-ion technológia eredményeit hasznosítva segítik a felhasználó munkáját. A lítium-ion (Li-Ion)...


Egyetlen akkumulátor, ami rendet tesz

Képzelj magad elé egy tipikus műhelyt, képzeld el, ahogy keresed azt az elektromos szerszámot, amire éppen szükséged van, hogy aztán ideges legyél, mert nincs bedugva, vagy éppen lemerült az...