Locsolási mellékvízmérő használatával költséget takaríthat meg

Ne hagyja pénzét elfolyni!

2008-07-24 23:49:32 | Módosítva: 2008-07-30 16:27:15

A Fővárosi Vízművek folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével kényelmesebbé és egyszerűbbé teheti fogyasztói számára az ügyintézés folyamatát. Ennek egyik eleme a locsolási mellékvízmérővel kapcsolatos kedvezmény, melynek köszönhetően fogyasztóink költségei jelentősen csökkenhetnek. Ügyfeleinkben már többször felmerült a kérdés, miért kell csatornadíjat fizetniük a kertöntözésre használt víz után. Erre a felvetésre reagálva dolgoztuk ki azt a kedvezményrendszert, melyet most, a nyári időszak közeledtével ismét figyelmükbe ajánlunk.

A kerttulajdonosok két lehetőség közül is választhatnak a locsolási célra elhasznált ivóvíz után felszámolt szennyvízelvezetési díj csökkentése érdekében.
Igénybe vehetik a 10%-os átalánydíjas locsolási kedvezményt a szennyvízelvezetés díjából, vagy lehetőségük van arra, hogy - egy locsolási mellékmérő felszereltetését követően - a kertöntözésre felhasznál vízmennyiség után csupán a víz díját fizessék meg.

Kedvezmény locsolási mellékvízmérővel

Ha Ön locsolási mellékvízmérőt szereltet, költséget takaríthat meg!
Az igénybe vehető kedvezmény elszámolásának műszaki feltétele a házi ivóvízhálózat kerti vezetékére vagy kifolyójára szerelt hiteles locsolási mellékvízmérő.

A locsolási mellékvízmérő igénylésének folyamata

  1. Kérjen igénybejelentő lapot a Fővárosi Vízművek vagy a Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálati irodájában, vagy töltse le a www.vizmuvek.hu oldalról.
  2. Töltse ki az igénybejelentő lapot, majd juttassa el a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. részére postán vagy személyesen. Az FCSM Zrt. a benyújtott igénylést elbírálja, majd kiadja a szerződést.
  3. Terveztesse meg mellékmérőjét, majd intézkedjen a tervjóváhagyásról a Fővárosi Vízművek Zrt.-nél (a teljes dokumentáció tartalma: FCSM Zrt. szerződés, műszaki leírás, tervrajz, tervjóváhagyási adatlap), a tervjóváhagyási díj befizetése.
  4. Szereltesse fel locsolási mellékvízmérőjét, majd kérjen szakszerűségi vizsgálatot!
  5. Számlázás indítása: társaságunk a mellékvízmérők adatait a partnerünk vagy alvállalkozónk által továbbított szerelési nyilatkozat vagy műszaki átvételi jegyzőkönyv alapján rögzíti nyilvántartási rendszerében.

Szakszerűségi vizsgálatot végző alvállalkozónk:

HEXAÉDER Kft.
Telefonszám: 236 3480, Fax: 236 3481
info@hexaeder.hu | http://www.hexaeder.hu/

Egyszerű ügyintézés Partnereink segítségével

A Fővárosi Vízművek segítséget nyújt az új locsolási célú mellékmérők felszereléséhez.
Partnereink a tervezéstől a műszakilag helyes beszerelésig a teljes folyamat lebonyolítását vállalják, így külön műszaki átvételre nincs szükség.

További információkért hívja a Fővárosi Vízművek Vízvonalát a 06 40-247-247-es számon, vagy látogasson el honlapunkra, a http://www.vizmuvek.hu/-ra.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Öntözés és aszály a növények szempontjából

A növényekben „átáramló” vízmennyiség hihetetlenül nagy, pl. egy napraforgó vagy kukorica növény azegész tenyészidő alatt 200 liter, vagy ennél is több vizet párologtat el. Száz kilogramm szőlő...


Aszálykárok csökkentése

Az aszály megelőzésére, mérséklésére, illetve tűrésére biológiai módszerek (aszálytűrő fajok, fajták termesztése), ökológiai módszerek (talajművelés, öntözés, melioráció), termesztéstechnológiai...