Gazdaságosabb kertöntözés locsolómérővel

Ne hagyja pénzét elfolyni!

2010-05-30 15:20:06 | Módosítva: 2010-06-02 02:36:58

Egy szépen gondozott kert ápolása a nyári, száraz időszakban sok vizet igényel, de locsolási mellékvízmérővel, azaz locsolómérővel az öntözés során felmerülő közüzemi költségek egyszerűen csökkenthetőek.

A kerttulajdonosok két lehetőség közül választhatnak: igénybe vehetik a május elsejétől október végéig érvényes 10 százalékos átalánydíjas kedvezményt a szennyvízelvezetés díjából, vagy használhatnak locsolómérőt, s így az év bármely időszakában locsolásra elhasznált vízmennyiség után a két közüzemi díj közül csak a vízdíjat kell megfizetniük. Egyidejűleg azonban csak egy kedvezmény vehető igénybe. Akik korábban már részesültek a 10%-os átalánydíjas kedvezményben, de a továbbiakban locsolómérőt szeretnének szereltetni, előbb le kell mondaniuk az előzőleg megszerzett kedvezményükről.

A locsolómérő nem csak gazdaságosabbá, hanem tudatosabbá is teszi a kertöntözést. A növények az év különböző szakaszaiban különböző mennyiségű vizet igényelnek. A locsolómérőnek köszönhetően könnyedén figyelemmel kísérhetjük, mikor mennyit öntözünk, hiszen pontosan mérhetővé válik a locsolásra elhasznált napi, heti, havi vízfogyasztás.

A locsolási mellékvízmérővel igénybe vehető kedvezmény elszámolásának műszaki feltétele a házi ivóvízhálózat kerti vezetékére vagy kifolyójára szerelt hiteles mellékvízmérő. Az új locsolómérők tervezéséhez és szereléséhez, valamint a már korábban felszerelt és lejárt hitelességű mérők cseréjéhez a Fővárosi Vízművek Zrt. partnerein keresztül nyújt segítséget. Elérhetőségeikről, s a locsolómérővel kapcsolatos valamennyi tudnivalóról tájékozódhatnak a cég honlapján (www.vizmuvek.hu), személyesen pedig az ügyfélszolgálati irodában, a Vízvonal telefonszámán (40-247-247) és email címén (vizvonal@vizmuvek.hu).

Látogasson el a Fővárosi Vízművek honlapjára, és számoljon megtakarítási lehetőségeivel az online kalkulátor segítségével. Az áprilisi akciókat keresse az Oázis Kertészetekben és a Praktiker áruházakban!Fővárosi Vízművek Zrt.
www.vizmuvek.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Locsolunk vagy inkább pocsolunk?

Jelenleg 11 fővárosi és Budapest környéki kerttulajdonosból átlagosan mindössze egy tudna arra a kérdésre pontos választ adni, hogy havonta hány köbméter vizet használ el kertöntözésre. A mintegy...


Vigyázat szélhámosok!

Trükkös lopások alkalmával a szélhámos elkövetők sok esetben hivatalos személyként lépnek fel. Úgy csöngetnek be a gyanútlan ügyfelekhez, mintha az energiaszolgáltató alkalmazottai lennének. A...